David Lindholm tremålskytt i Linköpings seger mot Oskarshamn

David Lindholm stod för ett hattrick när Linköping besegrade Oskarshamn på bortaplan med 5-4 (2-1, 1-1, 1-2, 1-0) efter förlängning i J20 Nationell södra herr. Övriga mål för bortalaget gjordes av Oskar Lisler och Sebastian Peter, målen för Oskarshamn gjordes av Nace Langus 2, Joel Jonsson och Borna Kopac.

Oskarshamns tränare Philip Bertilsson:

– Det var en tight tillställning. Tuff start med två tidiga mål emot oss, men starkt att hitta ett sätt att komma tillbaka in i matchen. Vi vet att vi är skickliga i powerplay, där har vi självförtroende och de är där vi får vår utdelning. Det kommer ner till detaljer på målen emot oss, tappar markering, blir lite pucktittande och pang så smäller i vår egen bur. Men generellt driver vi mer eget spel nu än tidigare, vilket är positivt. Tyvärr för vår del räcker de bara till en poäng så de grinar lite illa just nu såhär efter, speciellt eftersom vi hade ledningen med en minut kvar. Rent prestationsmässigt finns de trots allt fina intentioner och vi har hittat en stabilitet i vårt 5-5 spel som vi behöver fortsätta bygga vidare på framöver. Kan vi göra det samtidigt som vi städar undan lite saker som fäller avgörande finns de anledning att vara optimistiska inför framtiden.

Segermålet för Linköping stod David Lindholm för 3.24 in i förlängningen.

Linköping startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av David Lindholm innan Oskarshamn svarade och gjorde 2-1 genom Nace Langus. Efter 11.26 i andra perioden gjorde Linköping 1-3 genom Sebastian Peter och tog ett rejält grepp om matchen.

Efter 12.31 av perioden kunde Joel Jonsson göra 2-3 för Oskarshamn. 9.56 in i tredje perioden nätade Oskarshamns Borna Kopac framspelad av Joel Jonsson och Calle Karlsson och kvitterade för Oskarshamn.

Efter 15.03 nätade Nace Langus återigen framspelad av Erik Perlaky och gav Oskarshamn ledningen.

Linköping kvitterade till 4-4 med 41 sekunder kvar att spela genom Oskar Lisler assisterad av David Lindholm och Arvid Westlin.

I förlängningen tog det 3.24 innan Linköping också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev David Lindholm, framspelad av Oskar Lisler och Erik Brenkle.

Linköpings David Lindholm stod för fyra poäng, varav tre mål och Oskar Lisler gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Calle Karlsson hade tre assists för Oskarshamn, Nace Langus gjorde två mål och totalt tre poäng och Joel Jonsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Oskarshamn har en vinst och fyra förluster och 13–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har tre vinster och två förluster och 18–15 i målskillnad. Det här var Oskarshamns andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Linköpings tredje uddamålsseger.

Oskarshamn ligger på elfte och sista plats i tabellen efter matchen, medan Linköping ligger på nionde plats.

I nästa match möter Oskarshamn Rögle hemma på fredag 3 november 19.00. Linköping möter Örebro Hockey J20 lördag 4 november 12.00 borta.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: