Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för VIK Hockey J20

Matchen mellan VIK Hockey J20 och Örebro Hockey J20 i ABB Arena Nord slutade 7-4 (3-1, 1-2, 3-1). Ett skönt trendbrott för VIK Hockey J20. Laget hade före söndagens hemmamatch sex förluster i rad i J20 Nationell södra herr.

Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren om matchen:

– Svag insats från vår sida idag. Vi fick inte träff på särskilt mycket och behöver lära oss att hantera matcher där det går emot.

VIK Hockey J20 hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.40 genom Karl Andersson, och gick upp till 2-0 innan Örebro Hockey J20 svarade.

I periodpausen hade VIK Hockey J20 ledningen med 3-1. Örebro Hockey J20 förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

VIK Hockey J20 vann också tredje perioden 3-1 och ställningen efter tre perioder var 7-4.

VIK Hockey J20:s Hugo Lejon stod för ett mål och två assists.

För hemmalaget betyder resultatet tionde plats i tabellen. Örebro Hockey J20 är på femte plats.

Nästa motstånd för VIK Hockey J20 är Växjö. Lagen möts fredag 3 november 19.00 i Växjö Ishall. Örebro Hockey J20 tar sig an Linköping hemma lördag 4 november 12.00.