Stjärnbacken tillbaka på is: “Ett bra tecken”

Första matchen i Brynäs sedan 2015 närmar sig för Christian Djoos.
Återvändanden är tillbaka på is efter skadan från försäsongen.
– Vi har en plan vi utgår ifrån, säger han till Gefle Dagblad.

Foto: Bildbyrån (montage).

Sedan träningsmatchen mot Örebro i slutet av augusti har Christian Djoos varit knäskadad. Prognosen som meddelades därefter var fyra till sex veckor.

Nu är backstjärnan tillbaka på is.

– Smärtan är under kontroll men det handlar mer om att komma tillbaka efter att man missat fem veckor på is. Jag hade gärna spelat lördag förstås men det är inte rimligt och man ska inte vara dum heller. Det är långt kvar av säsongen och man ska inte stressa fram något, säger Djoos till Gefle Dagblad och fortsätter:
– Vi har en plan vi utgår ifrån men det är svårt att säga också. Det är i alla fall ett bra tecken att jag är tillbaka på is så nu vill man bara tillbaka och spela.

“Man kommer ju inte hem för att sitta på läktaren”

Senast Djoos drog på sig Brynäströjan inför en SHL-match var 2015. Därefter har han hunnit med äventyr i både Nordamerika och Schweiz innan han i maj skrev på ett avtal till 2029 med Gävle-klubben. Den där comebacken längtar han därmed efter lite extra – men först: Träning på is med Ove Molin och spel med specialskydd.

– Man kommer ju inte hem för att sitta på läktaren men ibland blir det så och det tillhör sportens värld. Jag har fått titta på matcherna hittills och det har ju sett väldigt bra ut så det är kul, säger han till GD.

TV: Djoos tillbaka – firar med spektakulärt mål (2019)

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: