Oskar Asplund återkallas av Oskarshamn

Oskarshamn förbereder sig för SHL-kval. Nu väljer klubben att kalla tillbaka den unge backen Oskar Asplund från Almtuna.

Via sin hemsida meddelar Almtuna att den inlånade backen Oskar Asplund lämnar klubben för att återvända till IK Oskarshamn. 

Asplund har spenderat större delen av säsongen på lån i den hockeyallsvenska klubben efter att ha inlett säsongen med SHL-spel i tabelljumbon Oskarshamn. På 35 matcher i Hockeyallsvenskan denna säsong stod 20-åringen för tolv poäng (1+11), vilket gör honom till lagets näst poängbäste back, bara slagen av lagkaptenen Marcus Karlström

Snittat närmare 20 minuter per match

20-årige Oskar Asplund har spelat 13 matcher för Oskarshamn denna säsong och fanns senast med i laguppställningen i bortamatchen mot Luleå den 25 november, då han emellertid inte fick någon istid. I Almtuna har den unge backen snittat närmare 20 minuters istid per match.

Oskarshamn är sedan en tid tillbaka klara för kvalspel i SHL, där man av allt att döma kommer att möta HV71. Under torsdagskvällen tar tabelljumbon emot Rögle på hemmaplan.


TV: De snyggaste NHL-målen i februari

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: