Niko Huuhtanen mot Sverige i JVM-kvartsfinalen 2023.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Niko Huuhtanen skriver NHL-kontrakt - efter SHL-intresset

ANNONS

Så sent som i januari uppgavs han vara nära spel i SHL. 
Nu skriver succéforwarden, Niko Huuhtanen på för Tampa Bay Lightning. 

Gör man 46 poäng på 52 grundseriematcher i finska Liiga är det inte konstigt om det finns intresse från SHL - och kanske ännu större klubbar. Efter att Hockeynews tidigare i januari rapporterat om att både Rögle och Örebro fört diskussioner den finska succémannen, Niko Huuhtanen, skriver han nu på ett rookiekontrakt i NHL. 

Tampa Bay Lightning säkrar upp den 20-årige forwarden på ett treårigt avtal från och med 2024/25 med ett årligt värde på 925 000 dollar. Detta meddelar man kort efter att den tidigare JVM-stjärnan gjort debut i AHL-laget Syracuse Crunch.

Huuhtanen har varit en landslagsman från U16-nivå och var under JVM 2023 en av två finnar som lyckades hitta nätet bakom Carl Lindbom i kvartsfinalförlusten. Redan då gjorde han succé i den finska högstaligan efter en flytt till Jukurit. Under denna säsong fick han även näta för första gången i herrlandslaget i samband med debuten i november.

Den store forwarden från Helsingfors draftades av Tampa i sjunde rundan av NHL-draften 2021.


TV: Elias Lindholms luriga framspelning

Den här artikeln handlar om: