Fredrik Forsberg blev hjälte.
HockeyEttan

Brödernas/Väsby tog hem segern mot Kristianstad

Brödernas/Väsby vann i kvalserien till Hockeyallsvenskan med 4-3 (0-1, 1-0, 2-2, 1-0) efter förlängning hemma mot Kristianstad.

Fredrik Forsberg stod för Brödernas/Väsbys avgörande mål 1.56 in i förlängningen.

Kristianstad tog ledningen efter sex minuters spel, genom Christian Lindberg framspelad av Kevin Engvall och Nils Juntorp. Efter 2.10 i andra perioden slog Nicklas Nousiainen till, framspelad av Jeremias Lindewall och Anton Brandhammar och kvitterade för Brödernas/Väsby. Efter 7.31 i tredje perioden gjorde Brödernas/Väsby 2-1 genom Carl Wassenius.

Efter 10.11 av matchen kunde Kevin Wennström kvittera till 2-2 för Kristianstad.

Brödernas/Väsby gjorde 3-2 genom Rasmus Sörgardt efter 10.59.

Kristianstad gjorde 3-3 genom Georg Weigelt med 3.37 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 1.56 innan Brödernas/Väsby avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Fredrik Forsberg, framspelad av Rasmus Sörgardt och Carl Wassenius.

Efter fem matcher har Brödernas/Väsby nu åtta poäng och Kristianstad har elva poäng.

I nästa match möter Brödernas/Väsby Hudiksvall borta och Kristianstad möter Halmstad borta. Båda matcherna spelas torsdag 11 april 19.00.