Kristianstad förlorade mot Halmstad
HockeyEttan

Jonatan Lundgren avgjorde – Halmstad vann borta mot Kristianstad

Det blev seger för Halmstad på bortaplan mot Kristianstad i första matchen i kvalserien till Hockeyallsvenskan, med 4-3 (1-0, 2-1, 0-2, 1-0) efter förlängning.

Halmstads tränare Jens Berggrad:

– En match i högt tempo där jag tycker vi spelar med en bra kontroll i två perioder. Men starkt att kunna vinna i övertiden och fortsätta vårt fina bortaspel. Nu äta, ta hand om kroppen och sen sova så att vi bygger energi till måndag.

Jonatan Lundgren slog till efter bara 28 sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Halmstad började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.29 slog Jonatan Lundgren till assisterad av Robin Dahse. Efter 1.40 i andra perioden gjorde Halmstad 0-2 genom Lukas Sjöblom.

Efter 8.07 av perioden kunde Dennis Svensson göra 1-2 för Kristianstad.

Halmstad utökade ledningen igen genom Albin Blomberg efter 9.39.

Kristianstad reducerade dock på nytt till 2-3 genom Dennis Svensson efter 20.29 av perioden. 14.02 in i tredje perioden slog Simon Andersson till och kvitterade för Kristianstad.

Men Halmstad avgjorde matchen med -1.32 kvar att spela återigen genom Jonatan Lundgren framspelad av Hugo Johansson och Marcus Borgh.

Halmstad tog hem lagens senaste möte med 4-3 i Kristianstads Ishall.

Måndag 1 april spelar Kristianstad borta mot Piteå 15.00 och Halmstad mot Brödernas/Väsby hemma 16.00 i Halmstad Arena.