Notification
Powerplay-tips 27 februari: Rögle tittar uppåt – spikar ettan mot HV71
Foto: Bildbyrån

Powerplay-tips 27 februari: Rögle tittar uppåt – spikar ettan mot HV71

Tisdagens Powerplay-kupong är fullmatad med SHL-hockey med flera intressanta bataljer. Ett hett Norrlandsderby agerar huvudnummer för kvällen och i Timrå - Örebro hittar vi kvällens målduell. Favoriter finns att både hålla i hand och vända ryggen till i jakten på åtta rätt. Tre spik och nu åker vi! 

Spelstopp: 18:59

1. Linköping - Färjestad 2

David Tomáseks kvittering mot Örebro var 24:e fullträffen för säsongen. 28-åringen har nu dragit ifrån i skytteligatoppen och som även Färjestad gjort i tabellen i och med övertidssegern mot Örebro. Linköping kunde inte knyta ihop säcken hemma mot Modo som satte stopp för lördagsfirandet med ett sent kvitteringsmål. Serieledarnas bredd med fyra producerande kedjor gör dem svårslagna, men senast lagen möttes i Saab Arena var det hemmalaget som drog det längsta strået. Utgå från höger först och främst. Lindbom är tillbaka i kassen och jag gör detta till ett fint spikalternativ.

2. Rögle - HV71 1

André Pettersson är åter uppsatt på skadelistan och det är osäkert när han kan vara åter i spel. Det stoppade dock inte hans HV71 från att ta två blytunga poäng i Husqvarna Garden mot ett formstarkt Frölunda. På bortais har det däremot varit jobbigt denna säsong. Sju inspelade poäng på 22 försök är inget smickrande facit. I Ängelholm väntar ett Rögle som kommer stärkta från en derbyseger. De vitgrönas spel trendar uppåt i takt med att fler spelare har börjat bidra i offensiven. Ettan runt 50 procent ser ut att bli en fin värdespik.

3. Luleå - Skellefteå 2

Jonathan Pudas hittade återigen nätmaskorna när hans Skellefteå tog sjätte raka segern hemma mot Oskarshamn. Nu stundar säsongens fjärde Norrlandsderby i Coop Norrbotten Arena och det är Luleå som har vunnit två av de tre tidigare möten denna vinter. Borta mot Leksand inledde Bulans mannar starkt, men det räckte inte till några poäng. Det brukar vara heta matcher när dessa lag möts och med ett slutspel runt hörnet är inget annat att vänta i afton. Skellefteå får hållas som det starkare laget men över 60 minuter ska inte hemmalagets chanser förkastas. Alla tecken ska med när värdeettan jobbas in. 

4. Oskarshamn - Leksand 2

Oskarshamn går fortsatt tungt med sju inspelade poäng sedan årsskiftet. Det blev ny förlust i lördags och som om det inte var nog snackade Austin Wagner till sig ett matchstraff. Det var säsongens tredje abuse of officials och därmed missar han kvällens match. Challe Berglund fick äntligen studsen med sig när Leksand med sju sekunder vann hemma mot Luleå och bröt en sju matcher lång segertorka. I Be-Ge Hockey Center får de vitblå besökarna, som jagar en topp 6-plats, hållas som klara favoriter. Jag spikar tvåan då IKO är alldeles för dåliga för stunden, trots hög procent på de blåvita.

5. Frölunda - Malmö 1

"60 minuter dålig hockey". Det var Tomas Kollars sammanfattning av lördagens derbyförlust. Malmö hade det kämpigt mot Rögle och i special teams har hökarna fortsatta problem. Just nu fungerar inte spelet i boxplay och framåt i banan har laget svårt att skapa de heta chanserna. Alla delar i spelet måste upp en nivå om det ska bli någon poäng när de gästar Scandinavium och ett av seriens starkaste hemmalag. Mycket talar för Frölunda-seger, men när ettan ser ut att spikas av många välkomnas fler tecken utifrån storleken på lädret. Jag helgarderar i hopp om skräll.

6. MoDo - Växjö X

MoDo stod för en sen kvittering i Saab Arena och i förlängningen trampade Johan Södergran upp farten från egen zon och avgjorde mot klubben som varit med och fostrat honom. Det var viktiga poäng för de rödgröna som alltjämt håller avståndet till lagen bakom. Växjö föll i Timrå och med två raka nederlag har det blivit en liten lucka upp till förstaplatsen. Mot MoDo har det blivit full pott i de tre tidigare mötena med en liten brasklapp för att hemmalaget var spelförande sist Växjö besökte Hägglunds Arena. Tvåan är första tecknet som plitas ned följt av krysset, men vi följer upp med fler tecken. Modo är kraftigt motiverade här och kommer vara desperata.

7. Timrå - Örebro 1

Jonathan Dahlén stod i händelsernas centrum innan nedsläpp mot Växjö då 26-åringen uppmärksammades som klubbens meste målskytt genom tiderna (190 strutar), men väl i matchen var det Anton Wedin som stal rampljuset. Med sina dubbla fullträffar såg han till att Timrå knep tre viktiga poäng och själv tog en plats på kupongens målduell. Gästerna för kvällen var nära en skalp i Karlstad och Niklas Erikssons mannar tycks ha fått fart på målskyttet. Trots det ska Timrå hållas som numret större, men Örebros senaste matcher kan inte förbises och en helgardering funkar utmärkt här.

8. Anton Wedin - Jonathan Lekkerimäki X

Det förväntas bli en jämn tillställning i SCA Arena där målen inte lär komma enkelt. Örebros skyttekung, Jonathan Lekkerimäki, har stått för 16 fullträffar denna säsong. Likt resten av Örebro har målskyttet tagit fart på slutet och det har blivit mål i två raka matcher för 19-åringen. Anton Wedin besitter inte samma bössa som Lekkerimäki, men med tre kassar på 120 minuter ska inte 30-åringens handleder underskattas. Gjorda mål är dock ingen garanti för framtida fullträffar och troligast är det att de båda lämnar isen mållösa. Däremot rök vi på gårdagens powerplay för att man för en gångs skull inte helgarderar och det tänker jag inte missa här. Det är två spelare i form och någon kan göra mål och den missar vi inte.

Superspiken! - Rögle 

Rögle visade upp ett stabilt spel i Malmö senast. I hemmaborgen mot ett bortasvagt HV71, som saknar André Pettersson, är hemmalaget favoriter. Ettan till priser runt 50 procent är taget.

Skrällbudet! - Malmö

Frölunda är tuffa att rå på i Scandinavium. Men när ettan ser ut att segla iväg ska Redhawks jobbas in. Gästerna har större chans till poäng än vad många tror.

243 rader - ta rygg på tipset här

1. Linköping - Färjestad 2

2. Rögle - HV71 1

3. Luleå - Skellefteå 1x2

4. Oskarshamn - Leksand 2

5. Frölunda - Malmö 1x2

6. MoDo - Växjö 1x2

7. Timrå - Örebro 1x2

8. A.Wedin - J.Lekkerimäki 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM