Gerry Fitzgerald var tillbaka med besked.

Stark defensiv när AIK vann mot Västervik i målsnål match

Tre egna mål räckte mot Västervik. AIK tog hem segern borta mot Västervik i Hockeyallsvenskan i en målsnål match. Slutresultatet blev 0-3 (0-1, 0-2, 0-0).

Segern var AIK:s sjunde på de senaste åtta matcherna.

AIK tog ledningen efter sju minuters spel, genom Hampus Falk på pass av Arvid Degerstedt och Christoffer Björk. I andra perioden var AIK starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom två mål av Gerry Fitzgerald i slutet av perioden. I tredje perioden höll AIK i sin 3-0-ledning och vann.

AIK ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Västervik är på 14:e och sista plats. Så sent som den 30 januari låg AIK på sjätte plats i tabellen.

Nästa motstånd för Västervik är SSK. AIK tar sig an Djurgården hemma. Båda matcherna spelas fredag 16 februari 19.00.