Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Jonathan Quick hyllades – i sin återkomst till Los Angeles

ANNONS

Jonathan Quick var tillbaka i Los Angeles som motståndare i natt och hyllades då stort av sin förra klubb. 
Men sedan sänktes Quick av sina tidigare lagkamrater då Kings vann med 2-1 över New York Rangers. 

För knappt ett år sedan fick Jonathan Quick lämna Los Angeles Kings då han trejdades bort av klubben där han växt ut till en ikon. Efter att ha vunnit Stanley Cup med Vegas Golden Knights förra året skrev Quick sedan på för New York Rangers

Under natten var då Rangers på besök i Kalifornien för en bortamatch mot LA Kings och Quick var då tillbaka och mötte sin förra klubb för första gången.

Jonathan Quick spelade 16 säsonger i Los Angeles Kings, vann två Stanley Cups 2012 och 2014 samt tog hem Conn Smythe Trophy som slutspelets MVP 2012. 

I sin återkomst hyllades Quick med en video på jumbotronen där han bland annat kröntes till ”Den bäste som någonsin vaktat Kings kasse”. Han fick sedan stående ovationer från Kings-fansen som visade sin uppskattning till ikonen. 

Quick sänktes av sitt förra lag

Matchen då? 

Jo, där sänktes Quick av sitt förra lag. LA Kings vann nämligen med 2-1 och målvakten var märkbart besviken över nederlaget och verkade inte särskilt sugen på att prata om hyllningen. 

– Om det var speciellt? Nej. Bara en match i mängden där vi inte lyckades dra det längsta strået. Videos spelar de hela tiden, det här var bara ytterligare en, sade Quick efter förlusten. 

Jonathan Quick spelade 743 matcher i Los Angeles och har flest vinster, flest nollor och bäst räddningsprocent av alla målvakter i klubbens historia. 

Los Angeles Kings – New York Rangers 2–1 (1-0,1-1,0-0) 

Los Angeles: Kevin Fiala (11), Quinton Byfield (13). 
New York: Chris Kreider (21).

Den här artikeln handlar om: