Roger Rönnberg och Lasse Johansson fick jubla.
Spengler Cup

Frölunda krossar Ambri-Piotta – går vidare till semifinal i Spengler Cup

Frölunda hade förlorat de båda gruppspelsmatcherna i Spengler Cup och gick vidare till kvartsfinal som sämsta lag.
Då klev göteborgarna ut och vann kvartsfinalen mot regerande mästarna Ambri-Piotta med hela 5-0 för att gå vidare till semifinal i den klassiska turneringen.

Frölunda HC inledde tufft i klassiska turneringen Spengler Cup med en 4-0-förlust mot Kanada och en 4-1-förlust mot Davos.

Men i kvartsfinalen mot regerande mästarna Ambri-Piotta gick det bättre för Frölunda som vann med hela 5-0 för att gå vidare till semifinal.

Göteborgarna kom ut starkt och inledde matchen bäst men ställningen var fortsatt 0-0 efter 20 minuters spel där Frölunda vann skotten med 11-8.

Frölunda gick på kross i kvartsfinalen

I den andra perioden lossnade det dock slutligen för Frölunda då Linus Öberg gav bortalaget ledningen i ett friläge med Mike Künzle där schweizaren spelade över till Öberg som fintade bort Ambri-Piottas målvakt och lade in pucken.

Med bara minuten kvar av mittperioden fick Frölunda chansen i powerplay och då kunde lagkaptenen Max Friberg dubbla ledningen genom att hålla sig framme och slå in en retur framför mål.

När den tredje perioden började så kunde Frölunda sedan avgöra tillställningen. Fyra minuter in sköt Filip Hasa ett skott som studsade på en motståndarback och in bakom målvakten för 3-0 till Frölunda. Bara några minuter senare fick Frölunda spela powerplay igen och då kunde Jere Innala skjuta 4-0 för att sätta spiken i kistan.

Noah Dower Nilsson sköt sitt första seniormål

Som grädde på moset kunde sedan också 18-årige talangen Noah Dower Nilsson skjuta 5-0 i en spelvändning. Det är hans första seniormål i karriären.

Frölunda kunde hålla undan i slutet av matchen och slutresultatet blev 5-0 där målvakten Lars Johansson höll nollan för att säkra en plats i semifinalen.

I semifinalen ställs Frölunda nu återigen mot värdlaget Davos och göteborgarna behöver ta revansch för förlusten i gruppspelet för att gå vidare till final.

Ambri-Piotta – Frölunda 0–5 (0-0,0-2,0-3)

Ambri-Piotta: –
Frölunda: Linus Öberg, Max Friberg, Filip Hasa, Jere Innala, Noah Dower Nilsson.

TV: David Edstrom om succékedjans galna kväll