Linköping är intresserade av Leon Bristedt.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Linköping visar intresse för Leon Bristedt: "Finns en löpande dialog"

ANNONS

Leon Bristedts avtal med Davos löper ut till våren. Då vill Linköping vara med i budgivningen kring den svenske forwarden.
– Han står för många bra saker som vi skulle vilja ha i LHC, säger Peter Jakobsson till Corren.

Enligt Corren är Linköping en av klubbarna som vill blanda sig i budgivningen kring Tre Kronor-forwarden Leon Bristedt inför nästa säsong. Forwarden, som spelade Swiss Ice Hockey Games med Tre Kronor förra veckan, har ett utgående kontrakt med Davos.

Bristedt har noterats för 13 poäng på 19 matcher den här säsongen.

– Han står för många bra saker som vi skulle vilja ha i LHC. Men jag har förstått att han gärna stannar i Schweiz och vet också att familjen har boende i Ängelholm. Det finns en löpande dialog, säger sportchefen Peter Jakobsson i podcasten “På andra sidan ån”.

Vill behålla duon: “Inget att hymla om”

Rögles tidigare sportchef Chris Abbott har i en tidigare intervju med Helsingborgs Dagblad bekräftat att Rögle har en dialog med Bristedt gällande nästa säsong. Bristedt spelade i Rögle mellan 2018 och 2022, men har även ett förflutet i Linköping där han spelade juniorhockey mellan 2011 och 2014.

Två andra spelare som har utgående avtal är Jesper Pettersson och Sebastian Strandberg. De är två av totalt åtta spelare i Linköping som sitter på ett utgående kontrakt med LHC och Jakobsson bekräftar för Corren att parterna inlett diskussioner kring en fortsättning.

– Jesper har gjort en jättefin säsong och är en viktig ingrediens i vårt lag. Sebastian har också gjort det jättebra. Klart att det är två spännande killar som vi gärna ser i LHC nästa säsong. Det är inget att hymla om, säger Jakobsson.


TV: Carl Klingberg om matchfixningsutredningen: "Skitjobbigt"

Den här artikeln handlar om: