Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Rasmus Dahlin målskytt – Buffalo krossade Toronto

ANNONS

Toronto Maple Leafs åkte på en riktigt tuff smäll i natt. 
Buffalo Sabres vann nämligen nattens match med hela 9–3 efter att bland annat Rasmus Dahlin gjort mål.  

Det blev ingen rolig afton för Toronto Maple Leafs då de var på besök i Buffalo. 

Visserligen tog bortalaget ledningen med 2-1 i den första perioden – men efter det tog också det roliga slut för Toronto. Buffalo Sabres vände nämligen och vann med hela 9-3 under natten. 

Buffalo tog ledningen med 3-2 innan första periodens slut och i den andra klev sedan svenske stjärnbacken Rasmus Dahlin fram. I powerplay siktade Dahlin in sig och sköt sitt nionde mål för säsongen vilket innebar 4-2 i matchen. 

Toronto fick sedan in en reducering efter ett helsvenskt mål där Timothy Liljegren fick pucken till William Nylander som åkte upp i en kontring och spelade över till Calle Järnkrok som sköt direkt för att sätta pucken i nät.

Tufft för Toronto-målvakten: “Sitter i huvudet”

Därefter satte Buffalo fem raka mål under matchens andra halva för att vinna med hela 9-3. Torontos målvakt Ilja Samsonov hade en tung match och blev utbytt i andra perioden efter fem insläppta mål på 19 skott. 

Samsonov har haft det kämpigt den senaste tiden med hela 19 insläppta mål på sina tre senaste starter. 

– Det är väldigt tufft just nu. De senaste matcherna var varit riktigt jobbiga. Jag behöver reda ut saker och ting i mitt huvud just nu. Det är den stora grejen. Det handlar inte om tekniken eller sådant utan det sitter bara i huvudet. Jag måste lösa det, säger Samsonov efter tuffa förlusten. 

Jeff Skinner hade varit skadad för Buffalo men återvände i natt och stod direkt för 2+1. Poängbäst i Sabres var Alex Tuch med fyra assist följt av Skinner på 2+1 och Tage Thompson på 1+2. Lagkaptenen Kyle Okposo blev också tvåmålsskytt i krossen. 

Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 9–3 (3-2,3-1,3-0)

Buffalo: Jeff Skinner 2 (14), Kyle Okposo 2 (8), Jordan Greenway (3), Owen Power (2), Rasmus Dahlin (9), Tage Thompson (9),Jack Quinn (1).
Toronto: Auston Matthews (26), Max Domi (3), Calle Järnkrok (8).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL