Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Marcus Eriksson förlängde sviten - närmar sig Björklunds rekord

ANNONS

Södertälje fortsätter att klättra i tabellen - och Marcus Eriksson forsätter att visa vägen. 
I kvällens 6–3-vinst mot AIK förlängde veteranen poängsviten för att närma sig Henrik Björklund rekord ytterligare. 
– Det blir något att se tillbaka på när man lagt skridskorna på hyllan, säger Eriksson i TV4.

Södertälje har varit ett av Hockeyallsvenskans formstarkaste lag under de senaste veckorna när man besegrat lag som Brynäs och Västerås, men senast man mötte AIK blev det en förlust. 

I onsdagens möte tog man revansch - och Marcus Eriksson var fortsatt en förgrundsfigur.

SSK inledde starkast och gick snabbt ifrån med både 1–0 och 2–0 innan första perioden var slut. Det andra av dessa gjordes av backen och den lite ovane målskytten Viktor Grahn

– Det är kanske inte min största uppgift, men det är klart det alltid är kul att bidra. Jag tycker att vi gör en bra period. Vi kommer ut starkt och äger spelet stora delar av perioden, säger han och fortsätter om Södertäljes fina form: 
– Jag tycker att vi prioriterar försvarsspelet mycket bättre än vi gjorde i början på säsongen. Vi har många riktigt skickliga offensiva spelare, så mål har vi inte haft problem att göra. Det är väl det som har gjort att vi lyckats vinna de här matcherna. 

AIK spräckte sin målnolla i den andra perioden genom ett powerplay, men kom inte riktigt in i matchen. 

– Det är ett AIK som måste börja få igång spelet med puck för just nu så sköljer verkligen Södertälje över dem gång på gång, säger experten Mikael “Daggen” Eriksson i TV4 efter andra.

Närmar sig Björklunds rekord: “Det rullar på bra”

Perioden innehöll ett ytterligare mål, men det kom från bortalaget. 38-årige veteranen Marcus Eriksson styrde in 3–1 för att utöka ledningen - och förlänga sin egna svit till poäng i tio raka matcher.

– Jag tycker att han visar ganska tydligt att han är på den pucken. Han tar sig in på den ytan på ett annat sätt än han gjort innan, säger "Daggen” om målet. 

Själv var den formstarke stjärnan ödmjuk. 

– Folk skjuter lite på mig, jag styr in puckar, säger han med ett skratt i TV4 och fortsätter: 
– Nej, men det rullar på bra och det är väl bara att fortsätta jobba och hoppas att det fortsätter så länge som möjligt för det är kul när det går med en. Vi gör en riktigt bra första. Sen får de ett PP och får in en puck där, men sett över två perioder tycker jag att vi är det bättre laget. 

Poängen gör även att Marcus Eriksson nu endast har 14 kvar innan han når det hockeyallsvenskan rekordet för flest poäng i ligans historia. Det har nu Henrik Björklund med sina totalt 410 poäng. 

– Det är inget som jag har så där jättemycket koll på. Det är klart att det blir något att se tillbaka på när man lagt skridskorna på hyllan, säger Eriksson i TV4 om det hela och fortsätter om SSK:s form: 
– Vi spelar med ett självförtroende nu och det har vi gjort rätt för oss för att få med. Det är inget som kommer helt plötsligt en dag. Det gäller att jobba hårt. 

AIK bjöd upp till dans i den tredje perioden, men efter att mötet blivit spännande genom 3–4 för stockholmarna stängde SSK mötet med två mål i tom bur. Det fastställde slutresultatet 6–3.


TV: "En YouTube-klassiker - han blir en säl"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games