Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Kalle Kratz skriver A-lagskontrakt med Mora

ANNONS

Mora säkrar upp en spännande pjäs inför framtiden. 
19-årige Kalle Kratz får A-lagskontrakt och flyttas upp till nästa säsong. 
– Det här är något som man drömt om sedan man började spela hockey, säger han på klubbens hemsida.

Efter en imponerande höst belönas centerlöfte, Kalle Kratz. Mora meddelar att J20-kaptenen kommer att flyttas upp till A-laget kommande säsong och att man redan nu valt att skriva på ett tvåårigt kontrakt med 19-åringen. 

– Kalle har haft en väldigt fin utveckling i J20 under senaste två säsonger och är en egen produkt. Han är en bra tvåvägsspelare, fysiskt stark med bra skridskoåkning och skott som vi tror har en väldigt fin uppsida på sikt, säger sportchef Andreas Hägglund på klubbens hemsida.

Kalle Kratz gjorde det bra i J20 redan förra säsongen och har byggt vidare på det under denna höst. Totalt har det blivit 30 poäng (13+17) på 26 matcher i J20 och vid fem tillfällen har han även fått speltid i Hockeyallsvenskan. På dessa fem framträdanden har han gjort ett mål. 

– Kalle har redan gjort debut i A-laget under denna säsong vilket han gjorde bra. Vi tror mycket på Kalle och är väldigt glada att han väljer att fortsätta i Mora IK under två säsonger framåt, säger Hägglund.

“Något man drömt om”

Centern, född 2004 har Orsa IK som moderklubb och har tidigare även varit utlånad tillbaka dit för att få speltid på seniornivå. Nu kommer han att få chansen på en betydligt högre nivå än den som division 2-laget spelar i.

– Det känns naturligtvis jätteroligt! Det här är något som man drömt om sedan man började spela hockey. Det är ju naturligtvis extra roligt eftersom jag alltid spelat i Mora och är härifrån. Nu vill jag fortsätta att göra det så bra jag kan i J20 och ta chansen nästa gång jag får spela med A-laget, säger han själv.


TV: "Vi hade gärna behållit Lian"

 

 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games