Visby/Roma väljer att säga upp sitt avtal med Hockeyettan.
Foto: Bildbyrån
HockeyEttan

Beskedet: Visby/Roma bryter avtalet med Hockeyettan

ANNONS

Hockeyettan-klubben Visby/Roma säger upp sitt avtal med ligaorganisationen. Det bekräftar sportchefen André Lundholm för Helagotland.

Från och med nästa säsong kommer Visby/Roma att stå utanför Hockeyettans ligaorgnisation. Gotlandsklubben har valt att säga upp det avtal som annars skulle ha förnyats med tre år per automatik i slutet av oktober.

– Vi vill kunna påverka och inte bara låta något rulla på som vi inte kan göra något åt sedan under flera år. Det hade inte känts bra, när vi inte vet vad det blir av det och vad det kommer att innebära, säger sportchefen André Lundholm till Helagotland.

“Vi kan tjäna mer pengar själva”

Till skillnad från konflikten mellan Boden och Hockeyettan, som slutade med att Riksidrottsnämnden tvingade hockeyförbundet att skriva om sina regler, så finns ingen större dramatik bakom Visby/Romas beslut att dra sig ur ligaorganisationen, enligt Lundholm.

– Vi har en bra dialog med Hockeyettans ledning nu och jobbar i god anda. Det är ingen konflikt som ligger bakom som senast när det gällde sändningarna och fanns olika syn på saker. Samtidigt tycker vi att vi kan tjäna mer pengar själva än på det avtal som nu finns.

Uppgifter: Fler klubbar har valt samma väg

Enligt uppgifter till Helagotland ska flera klubbar i Hockeyettan valt att säga upp avtalet med ligaorganisationen.

– Var och en har gjort sina egna bedömningar. Det är inte så att flera gått samman. Som jag har förstått det har fyra-fem av de större klubbarna valt att göra det. Sedan vet jag inte om övriga inte känner till avtalet, när man kunde säga upp det eller varför man inte valt att göra det, säger Lundholm.

Visby/Roma ligger i skrivande stund på en tredjeplats i Hockeyettan östra efter 14 spelade omgångar. Förra säsongen tog sig laget till AllEttan, innan laget åkte ut mot Karlskrona i slutspelet.


TV: "Som målvakt försöker man bara undvika att göra sig illa"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games