Foto: Bildbyrån
SHL

Ny nolla för Filip Larsson - fick stående ovation: "En väldigt bra start"

ANNONS

Det går nästan inte att göra mål på Filip Larsson i SHL. 
I kvällens 3–0-vinst mot Luleå tog nye Leksandsmålvakten emot stående ovationer från läktarhåll. 
– Jag hoppas det fortsätter, säger han i TV4.

Under sina åtta föregående matcher hade Filip Larsson två hållna nollor och en utmärkt räddningsprocent på hela 95,5. När han klev av isen efter kvällens vinst mot Luleå hade han säkrat ytterligare en nolla - och fick stående ovationer från hemmasupportrarna. 

– Otroligt skönt att studsa tillbaka från förra matchen mot HV71. Det var viktiga poäng och skönt att hålla nollan såklart. Jag tycker att vi är ganska stabila bakåt. Vi ger dem inte så mycket. Vi är tajta bakåt, det är nyckeln, säger Larsson i TV4 efter 3–0-matchen. 

Vid ett tillfälle i matchen dundrade Luleå puckarna mot Larsson, men 25-åringen som spelade i Kristianstad förra säsongen stod emot och hyllades sedan av supportrarna med en stående ovation. 

– Det var bara att kriga. Det var hög puls och bara att göra räddningarna. Det var jobbigt, men det är alltid skönt när det går vägen, säger Larsson och fortsätter sedan om fansens hyllning: 
– Det tänker man inte på. Man försöker hitta andan bara och hör inte vad de säger. 

Den unge burväktaren ser nu ut att ha konkurrerat ut Manta Armalis på målvaktspositionen och fortsätter att imponera. Efter kvällens 19 räddningar står han nu på 95.83 i procent. 

– Det är såklart en väldigt bra start. När jag har fått chansen tycker jag att jag har tagit dem och gjort mitt bästa. Jag tycker det har gått bra. Jag hoppas det fortsätter, säger han i TV4. 

Matchen stod länge 1–0 till Leksand innan man i tredje utökade till 3–0 genom Matt Caito och Peter Cehlarik.


TV: Studio Oddset Hockey om ligans hetaste backar

Den här artikeln handlar om: