Se Leo Carlssons mål i videospelaren ovan.

Första NHL-matchen – första målet.
Leo Carlsson gjorde succé direkt i sin debut för Anaheim Ducks då han blev målskytt i sin första match – med föräldrarna på läktaren.

Leo Carlsson får en drömstart på sin NHL-karriär.

Under fredagsmorgonen gjorde supertalangen äntligen sin första NHL-match för Anaheim Ducks – och han presenterade sig då direkt.

I början av den tredje perioden kom Carlsson i en kontring tillsammans med Troy Terry. Det var Terry som hade pucken men han passade över till 18-årige svensken som sköt direkt och satte pucken i nät för sitt första NHL-mål någonsin.

Leo Carlsson blev därmed målskytt direkt i sin NHL-debut och på läktaren fanns föräldrarna Kenneth och Camilla för att fira det speciella tillfället. Carlsson skrev också in sig i Anaheims historieböcker som klubbens näst yngste målskytt någonsin.

Målet innebar 2-2 i matchen mot Dallas Stars och Leo Carlsson hade även varit delaktig i Anaheims första mål. Han var med i förhandsarbetet men fick ingen assist när Troy Terry inledde målskyttet i den första perioden.

I sin NHL-debut stod Leo Carlsson alltså för ett mål samt var +2. Efteråt togs han också ut som en av matchens lirare.

Det räckte däremot inte till seger för Anaheim Ducks. Trots sin succédebut fick Leo Carlsson lämna isen som en förlorare. Efter hans 2-2-mål gjorde nämligen Dallas 3-2 genom backstjärnan Miro Heiskanen och det blev även slutresultatet.

Anaheim Ducks – Dallas Stars 2–3 (1-0,0-2,1-1)

Anaheim: Troy Terry (1), Leo Carlsson (1).
Dallas: Roope Hintz (1), Joe Pavelski (2), Miro Heiskanen (1).

TV: Höjdpunkterna från Anaheims förlust mot Dallas