Darryl Sutter.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Calgary Flames sparkar Darryl Sutter

ANNONS

 

Darryl Sutter ledde Calgary Flames till en av klubbens bästa grundserierna genom tiderna i fjol – och utsågs till NHL:s bästa coach. Nu får han sparken efter att Flames missat slutspel.

Förändringens vind blåser genom Calgary Flames.

Efter att klubben missat årets Stanley Cup-slutspel stod det klart att general managern Brad Treliving lämnar sin post. Han blir inte den enda som försvinner. Under måndagen meddelade Flames att man väljer att sparka coachen Darryl Sutter

Beskedet kommer bara ett drygt år efter att Sutter lett Flames till en grundserie som gav 111 poäng, klubbens näst bästa notering under sina dryga 40 år i NHL. För det fick han Jack Adams Award som ligans bästa coach.

Men efter en grundserie med bara 93 inspelade poäng och missat slutspel tvingas han gå.

Det har under säsongen ryktats om dålig stämning mellan Sutter och delar av spelartruppen. Flames tvingades till stora förändringar i truppen förra sommaren när Johnny Gaudreau försvann som free agent och Matthew Tkachuk tvingade fram en trejd till Florida Panthers, Poängspelaren Jonathan Huberdeau kom till Flames i Tkachuk-trejden med Panthers, men mer än halverade sin produktion i nya klubben efter att ha gått från fjolårets 115 poäng till bara 55 i Calgary. Relationen mellan just Huberdeau och Sutter har beskrivits som ansträngd.

AHL-coachen uppges aktuell som ersättare

Vem som ersätter Darryl Sutter i Calgarys bås är oklart. Det spekuleras dock i att farmarlaget Calgary Wranglers coach Mitch Love står näst på tur. Den här säsongen ledde han laget till 106 poäng i AHL:s grundserie, flest bland alla lag i ligan.

Darryl Sutter var inne på sin andra sejour i Calgary Flames. Den första gjorde han som coach och general manager mellan 2003 och 2010. Han blev sedermera coach för Los Angeles Kings och ledde dem till Stanley Cup-vinster både 2012 och 2014.

Nu återvände 64-åringen till Flames i mars 2021 efter att ha ersatt Geoff Ward i båset.


TV: Var det här Patrice Bergerons avsked?

Den här artikeln handlar om: