Devon Levi.
Foto: Andy Devlin/Bildbyrån
NHL

Devon Levi skriver rookiekontrakt med Buffalo Sabres

ANNONS

Devon Levi har gjort supersuccé både på JVM och college. 
Nu sajnas målvaktstalangen till ett NHL-kontrakt av Buffalo Sabres. 

Det har spekulerats ett tag men nu är det klart att målvaktstalangen Devon Levi skriver NHL-kontrakt med Buffalo Sabres. 

Under fredagskvällen presenterar Buffalo nämligen att de har sajnat Levi till ett treårigt rookiekontrakt. Det är ännu inte känt vad kontraktet har för värde. 

Satte nytt JVM-rekord

Devon Levi har gjort jättestor succé hos Northeastern University de två senaste säsongerna. Förra året hade han en räddningsprocent på galna 95,2 samt 1,54 insläppta mål per match på 32 matcher. Han prisades då som både den bästa målvakten och bästa rookien i hela collegeligan NCAA samt var en finalist till Hobey Baker Award som ligans bästa spelare. 

Den här säsongen har 21-åringen följt upp den framgången med en ny toppsäsong då han har haft 93,3 i räddningsprocent och 2,24 insläppta mål per match på 34 framträdanden. Han utsågs då till både den bästa målvakten och bästa spelaren i Hockey East, en av konferenserna i NCAA, och han är återigen en av finalisterna till Hobey Baker Award. 

Under 2021 var Devon Levi förstemålvakt för Kanadas JVM-lag och slog då rekord. Han hade 96,4 i räddningsprocent samt 0,75 insläppta mål per match vilket är bättre än någon annan målvakt i JVM:s historia som har spelat fler än fem matcher. Levi var även uttagen till Kanadas OS-trupp 2022 men utan att spela en match.


TV: Dahlin gästar Skinners komiska show

Den här artikeln handlar om: