Erika Holst och Frölunda tog steget upp direkt.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Jonas Andersson
Intervju

Erika Holst om Frölundas historiska avancemang: “Det var väldigt skönt”

ANNONS

Frölunda är klara för SDHL redan under sin första säsong efter att inte ha förlorat en enda match i NDHL och kvalet. 
Nu berättar huvudtränaren Erika Holst om resan under historiska säsongen, avancemanget och hur laget ska tackla SDHL. 
– Vi vill bygga på våra egna juniorer, spelare från Göteborgsområdet och svenska spelare men med en touch av eventuella importer, säger Holst.

Frölunda är redan efter sin första säsong klara för spel i SDHL. Givetvis är det ingen överraskning på något vis, men jobbat skulle ändå göras. 
– Någonstans var ändå grundserien en transportsträcka, berättar Frölundas tränare, Erika Holst, för hockeysverige.se och fortsätter:
– Absolut har vi våra stjärnspelare, men tittar vi även på våra juniorer som kommit in i verksamheten, med den träningen som har bedrivits, så tycker jag att vi på alla håll är snabbare, starkare och rejälare. Inte bara våra toppspelare utan som lag på alla positioner. 
– Sedan önskar jag att man från klubbhåll, när man gör en satsning, att inte innebörden alltid behöver vara ekonomi. Utan även med vilka fystränare, istränare… Alla runtomkring. Vad har spelarna för förutsättningar och vad vill spelarna stoppa in. 

Ett av Erika Holst och övriga ledares viktigaste uppdrag har varit att motivera spelarna att fortsätta prestera i match efter match under hela säsongen trots att laget varit väldigt överlägsna och inte förlorat någon match.
– Vi har pratat jättemycket om ödmjukhet och att vi vill vara ett lag som har klass. Sedan har vi inte nöjt oss med att vinna matcher utan även att spela på vårt sätt som vi förberett då vi ska klara av ett kval. 
– Är det så att man i någon match man kunnat åka runt och göra något snyggt mål så har inte det inte varit värt någonting eftersom vi ändå inte skulle kunna göra något liknande i mars. Vi har hela tiden tryckt på att vi ska spela som vi behöver för att klara av kvalet.Att prestera 60 minuter i varje match?
– Absolut. Att vara med från start och spela 60 minuter. Även om vi leder med 15-0 ska vi inte göra en dragning på blålinjen för gör vi det då det står 1-0 i mars kan det förstöra hela grejen. 

Frölunda gick upp till SDHL direkt under sin första säsong. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Blev klara – i kavaj: “Blandad känsla”

Erika Holst har egentligen aldrig under säsongen tvivlat på att Frölunda ska klara av att ta steget upp i SDHL. 
– Nej, det har jag inte gjort. Jag tycker att det har varit en utmanande säsong på just sättet att driva och hålla uppe vårt spel samtidigt som vi väldigt sällan blivit straffade då vi inte spelat enligt plan. 
– Gruppen har gjort det fantastiskt bra. Man har kommit ihop som ett lag och ”commitat” till den gameplan vi haft för att förbereda oss hela vägen och inte bara titta på det som är nu, alltså kvalet. 
– Hela tiden vara här och nu. Att varje dag på träning eller match i serien bli lite bättre och ta steg för att vara förberedda i mars. 

I och med att AIK igår vann över Skellefteå med 3-1 stod det klart att Frölunda kommande säsong kommer spela i SDHL. 
– Det var väldigt skönt. Klart att det var en blandad känsla att vi blev klara då vi satt och tittade på TV jämfört med om det blev klart då vi själva spelade. 
– Samtidigt hade jag en väldigt bra känsla i måndags då vi slog AIK. Vi hade då satt oss i en väldigt bra situation.Kände du redan där att ni i princip var klara för spel i SDHL?
– Inte helt klart, men där och då kände jag, eftersom vi slagit både Skellefteå och AIK, att vi, som sagt var, satt oss i en bra situation. Vi kommer ta poäng framåt även om det inte var självklart. 
– Dessutom hade vi en bra målskillnad så det kändes som vi var i ett bra läge. Styrkebeskedet att vi i måndags kunde slå AIK från SDHL kändes väldigt bra. Det var nästan en skönare känsla i måndags kväll än igår kväll, säger Erika Holst med ett skratt. 

Vilka spelare, förutom era toppspelare, har imponerat och övertygat på dig under säsongen?
– Det är egentligen alla på något sätt. Sedan tycker jag juniorerna med Emilia Bergeby Hallbeck, Ella Hellman, Jil Kündig, (Linnéa) Pettersson Dove… Spelare som är juniorer och som kommit in och tagit rygg på våra etablerade spelare. 
– Då handlar det inte bara om (Michelle) Karvinen, (Hanna) Olsson och (Andrea) Dalen utan även om Ebba Strandberg, Felicia Linder… Spelare som har rutin från spel i SDHL. Dom har också dragit ett stort lass i det här. Tillexempel Jennifer Carlsson som är en otroligt hårt arbetande spelare och laglojal som spelar tufft. 

Jennifer Carlsson och Emilia Bergeby Hallbeck. Foto: Ronnie Rönnkvist

“Vi kommer ha stommen kvar”

Det är en sak att slå topplagen i NDHL, men en helt annan att tillhöra toppen i SDHL, vad krävs det av er om ni ska vara med där uppe och fajtas?
– Vi ska komma ihåg att vi är precis i början av den här resan. Många av våra spelare har gjort en säsong i seniorelitmiljö. Då tänker jag att det krävs att vi gör ett väldigt bra jobb under sommaren och på försäsongen för att rusta oss fysiskt och mentalt för att ta oss an SDHL. 
– Vi har fått känna på nu att det är ett stort steg från NDHL till SDHL, men det visste vi om. 

Behöver Frölunda värva en del nytt för att redan kommande säsong vara med i toppen av SDHL?
– Vi kommer ha stommen kvar från det lag vi har idag. Vi vill bygga på våra egna juniorer, spelare från Göteborgsområdet och svenska spelare men med en touch av eventuella importer. Det tanken kommer vi fortfarande ha. 
– På sikt vill vi att 50 procent av spelarna kommer från den egna akademin. Precis som det är på herrsidan.Har ni någon spelare klar redan nu?
– Jag har såklart en dialog med Kim Martin (Hasson), men jag har också gjort klart för henne att vi har två matcher kvar att spela och redo för diskussioner på söndag kväll. 
– Vi har två matcher kvar och vårt ”mission” är att vinna dom två matcherna som återstår oavsett om vi redan är klara. 

Som coach, har det varit skönt att ha trion med Andrea Dalen, Michelle Karvinen och Hanna Olsson att luta sig mot?
– Absolut. Hanna Olsson har treårskontrakt så hon är klar. Dom andra två, Dalen och Karvinen, har vi gått ut med att dom förlänger. 

Stjärntrion Hanna Olsson, Andrea Dalen och Michelle Karvinen följer alla med upp. Foto: Ronnie Rönnkvist

“Klart att det ska firas och uppmärksammas”

Blir du själv kvar i Frölunda nästa säsong?
– Jag har inte hört något annat i alla fall. Jag har kontrakt, men sedan vet man aldrig vad som händer i den här branschen, säger Erika Holst med ett lätt skratt och fortsätter:
– Kim har inte kommit med några indikationer att det skulle bli något annat. 

Du kanske får höra efter matchen på söndag?
– Ja, om hon är nöjd med säsongen eller vad hon tycker.Hur kommer det här firas på söndag?
– Söndag är lite oklart. Vi åker buss hem från Stockholm då. Det får bli nästa vecka då vi är hemma i Göteborg. Även där har jag försökt styra Kim, att på söndag kväll kan du blanda in mig i det. 
– Nu är det full fokus på träning idag, match imorgon, träning på lördag och match på söndag för att göra klart säsongen och vara ödmjuka i det. 

Någon god matbit har väl ändå tjejerna att se fram emot?
– Ja, absolut. Klart att det ska firas och uppmärksammas och allt sådant. Definitivt, avslutar Erika Holst som fortsätter sin promenad i vårsolen. 

Erika Holst ska fira avancemanget efter att kvalserien är färdigspelad. Foto: Ronnie Rönnkvist


TV: Dahlin gästar Skinners komiska show

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 27 mars
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 Helsingfors IFK - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten