Chuck Fletcher och Daniel Brière.
Foto: YouTube/Skärmdump & Chris Szagola/CSM via ZUMA Wire
NHL

Philadelphia Flyers sparkar Chuck Fletcher – Daniel Brière tar över

ANNONS

Chuck Fletcher får sparken av Philadelphia Flyers. 
I stället tar ikonen Daniel Brière över som tillfällig general manager, bekräftar klubben på sin hemsida.

I december 2018 tog Chuck Fletcher över som ny general manager för Philadelphia Flyers och sedan dess har klubben endast gått till slutspel en gång vilket var under slutspelet i coronabubblan 2020. 

Efter att klubben återigen gör en tung säsong där de är bland NHL:s sämsta lag så förändrar nu Flyers då Fletcher får sparken. 

– De senaste säsongerna har laget inte levt upp till den standard som vi har. I dag väljer vi därför att påbörja en ny resa under en ny struktur inom vårt ledarskap. Därför har vi entledigat Chuck Fletcher från hans roll. Vi är tacksamma över hans hårda jobb och dedikation för klubben och vi önskar honom allt det bästa i framtiden, säger klubbens ordförande Dave Scott i ett uttalande och fortsätter: 
– Chuck stod inför ett stort antal utmaningar under sin tid i jobbet, inklusive vissa utmaningar som var utanför hans kontroll, men vi har nått en punkt där vi behöver gå i en annan riktning och blicka mot framtiden under ett nytt ledarskap.

Tidigare stjärnspelaren tar över

I stället är det nu Daniel Brière som tar över rollen. Brière har agerat assisterande GM bakom Chuck Fletcher men utses nu till interim general manager. 

– Han passar perfekt för den här rollen då har han varit assisterande general manager i ett år samt har mer än 25 års erfarenhet inom proffshockeyn både som spelare och ledare. Han kommer att se till att det blir en smidig övergång genom att stötta laget och coachen John Tortorella under resten av årets säsong och in i lågsäsongen, säger Dave Scott. 

Daniel Brière har tidigare spelat 973 NHL-matcher under 17 säsonger. Han spenderade sex säsonger i Philadelphia som spelare och gjorde 283 poäng på 364 matcher för klubben. Han vann bland annat poängligan i Stanley Cup-slutspelet med 30 poäng på 23 matcher när Flyers tog sig hela vägen till finalen där de förlorade mot Chicago Blachkawks.


TV: Här slår Erik Karlsson sitt eget poängrekord

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM