Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån.
Intervju

Felizia Wikner Zienkiewicz tackar orienteringen: "Jag märker inte då jag blir trött"

ANNONS

Landslagsstjärnan Felizia Wikner Zienkiewicz har fått en raketartad utveckling och har vuxit fram till en ledande spelare i Brynäs. Nu berättar 23-åringen om sin andra idrott, som har hjälpt henne på isen.
– Under säsongen har jag inget annat vid sidan av hockeyn, men på sommaren har jag orienteringen, säger forwarden.

GÄVLE (Hockeysverige.se)

Felizia Wikner Zienkiewicz är en av dom spelare i SDHL som utvecklats snabbast. 23-åringen från Kungsbacka fick sitt genombrott under OS 2022 och slåss vid varje landslagsuttagning om en plats i Damkronorna. Närmast åker hon med Damkronorna till femnationers-turneringen i tyska Füssen nästa vecka.
– Hon spelar i ”overspeed” hela tiden. Det gäller för henne att tajma in i sina åkningar. Hon jobbar också med att just tajma och komma rätt. Att ha en spelare på sitt lag som har den farten och aggressiviteten är väldigt härligt i tillexempel presspelet. Det övergår snabbt till ”forecheck” när ”Zinken” är inne, berättar Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg och fortsätter:
– Hon vinner många puckar och dueller framför mål och ger sig inte. ”Zinken” är också en väldigt oöm spelare som tack vare det är användbar även i ”penatly kill”. 
— Man blir bra på det man tränar och då tänker jag på det här målskyttearbetet vi jobbar med. Så idogt hon jobbar med både volym och matchlika skott, pucken nära kroppen, långt ifrån kroppen, forehand, backhand och så vidare… Hon har en idoghet hur hon nöter på med saker och ting som jag tycker är berömvärt.

Den speedige anfallaren lämnade HV71 inför den här säsongen för spel med Brynäs. Efter en lite trögare start i sin nya klubb har hon nu klivit fram och visat vilken skicklig spelare hon är. 
– Ibland är det bra att byta omgivning för att ta nästa steg och utvecklas på andra delar i sitt spel. Testa sig runt lite, berättar Felizia Wikner Zienkiewicz när hockeysverige.se träffar henne för en intervju i hennes nya hemmahall, Monitor ERP Arena. 
– Tiden i HV71 var jättebra. Jag trivdes väldigt bra i laget, med stan och även utbildningen, så det var mest positivt. 

Foto: Ronnie Rönnkvist. Felizia Wikner Zienkiewicz i HV-tröjan.

Du var även med då HV71 var ytterst nära att vinna ett SM-guld, men blev stoppade av pandemin och förbundet, hur ser du med några år i ryggen tillbaka på den dagen?
– Jag har försökt trycka bort det, men det jag kommer ihåg är att jag satt och åt för att sedan åka till hallen, men fick då beskedet att det var inställt. 
– Det var såklart surt och jag tycker fortfarande att man skulle låtit oss spela dom två matcherna som var kvar, eftersom man gått ner till tre. Samtidigt visste man inte hur det var med coronan då och det måste man också acceptera. 

Och känslomässigt, ni är i final och bara timmar från att kunna bli svenska mästare…
– Vi hade jobbat hårt för det under många år så det var väldigt irriterade eftersom det är enda SM-finalen jag varit i, än så länge. 

Vad är annars ditt starkaste minne från tiden i Jönköping?
– Det är nog utvecklingen jag hade där. Alla runt omkring som hjälpte mig och även laget vi hade, speciellt förra säsongen. Det var ett roligt lag att vara en del av.

Valde Brynäs: “En väldig satsning”

Vad var det speciella med laget förra säsongen?
– Vi kom verkligen ihop som en grupp, jobbade för varandra och hade väldigt kul tillsammans. Det var inga grupperingar utan alla var med alla och hade kul.

Inför den här säsongen valde Felizia Wikner Zienkiewicz att skriva på för Brynäs. 
– Brynäs gör en väldig satsning på damsidan. Dom satsar på guldet och ett SM-guld vill jag ha. Jag vill komma till en förening där jag kan utvecklas på bästa sätt. Den möjligheten kan jag få här i Brynäs. 
– Jag skrev lite lätt till Erika (Grahm) samtidigt som jag hade kommit ganska långt med andra klubbar. Brynäs hade precis blivit klara med sina SM-finaler och var väldigt intresserade. Sedan gick allt väldigt snabbt. 

Du har mött Brynäs flera gånger, vad har varit svårigheterna att spelas mot det laget?
– Det har alltid varit ett spelskickligt lag, har ett bra passningsspel och flyttar pucken snabbt. Då har det varit svårt att försvara, men även komma till lägen eftersom dom är duktiga på att vinna tillbaka och vara kloka med pucken. 

Foto: Ronnie Rönnkvist. Felizia Wikner Zienkiewicz i Brynäströjan.

Vad är största kontrasterna med att spela och träna med HV71 jämfört med Brynäs?
– Att vi är lite fler på träningarna här i Brynäs. Vi är fyra ”lines” här och i HV71 var vi tre ”lines”. Här har vi juniorlaget där man kan plocka upp spelare från ifall någon är borta. Jag skulle säga att det är den största skillnad.

Är det skillnad på din roll spelmässigt?
– Det skiljer sig kanske lite i Brynäs. Här ska vi ta vara på pucken lite mer medan vi i HV71 gick mer rakt på mål. 
– Samtidigt vill vi gå rakt på mål här också, men har vi inte läge kanske vi vänder hem och kommer samlade i stället.

Orienterar på sidan: “Blivit mindre och mindre”

Felizia Wikner Zienkiewicz trivs bra i Brynäs och det är också mest i ishallen som hon tillbringar sin vakna tid. 
– Skillnaden är att i Jönköping hade jag min klass, utbildningen och nära hem. Här har jag egentligen bara laget, men det fungerar bra det också. 

Hockey är givetvis nummer ett hos 23-åringen, men det finns ytterligare en sport som ligger henne varmt om hjärtat. 

Foto: Privat.

– Under säsongen har jag inget annat vid sidan av hockeyn, men på sommaren har jag orienteringen. Det gör jag så mycket jag har tid och ork för. 
– Det har blivit mindre och mindre med tävlingar för min del, men det har också berott på coronan. Då var det helt enkelt inte lika många tävlingar. Jag är då och då inne och tittar efter tävlingar jag kan delta i. Annars finns det en app i telefonen där man gå ut själv och leta kontroller. Den har jag använt mig av några gånger, säger Felizia Wikner Zienkiewicz med ett lätt skratt. 

Vad är det som lockar med just orientering?
– Jag tycker bara att det är så himla kul. Friheten och att få springa. 

Vilken nivå tävlar du på?
– Numera springer jag öppen klass. Det var lättare då jag var yngre för då kunde jag springa D18 och D20. Däremot är D21 ganska svårt. 

Så här långt har Felizia Wikner Zienkiewicz svarat för nio mål och totalt 20 poäng på 25 matcher i Brynäströjan. 
– Säsongen har gått bättre och bättre. Det var kanske en lite trög start, men jag har kommit i gång mer senaste månaderna och spelat mitt spel.

Vann över seriesuveränen

Varför var det trögt i början av säsongen?
– Det var lite skillnad i spelet här samtidigt som det tar ett tag att komma in i ett nytt lag och ny klubb. Man vill få sin plats och jag har nog landat lite mer i det senaste tiden. 

Hur ser du på lagets prestation så här långt?
– Vi har våra dippar, men över lag har det gått bra. Senast, då vi mötte Luleå, gick det riktigt bra. Viktigt nu att vi nu bygger vidare på det och spelar så i varje match. Att alla verkligen är närvarande.

Foto: Ronnie Rönnkvist. Felizia Wikner Zienkiewicz.

Vad betydde segern mot Luleå för lagets självförtroende?
– Man vill alltid vinna. Och att slå Luleå är lite extra. Att vi fick matchen dit vi ville är vi väldigt nöjda med. 

Alla talar om att du orkar hur mycket som helst och har obegränsat med energi på träningar och matcher, vart får du all den här energin ifrån?
– Jag märker inte då jag blir trött utan kan trycka på ändå. När jag kommer till båset kan jag märka ”oj, det här var jobbigt”.  
– Jag brukar säga att det är från orienteringen. Orienterare kör bara och känner efter efteråt.

Blev uttagen till OS

Felizia Wikner Zienkiewicz fick göra sin första stora internationella turnering på seniornivå förra säsongen då Ulf Lundberg tog med henne till OS. 
– Det är alltid något jag velat delta i, en dröm jag haft hela livet. Nu var det väldigt speciella omständigheter, men framför allt väldigt kul att vara där. 
– Att få komma med till OS betydde också att jag hade gjort något rätt under lång tid. Att representera Sverige i ett OS är något jag alltid velat göra och gärna vill göra en gång till. 

Du fick både under kvalet och OS-turneringen ditt internationella genombrott. Det blev mycket fokus på dig medialt kring det, hur upplevde du allt det där?
– Jag kanske inte tänkte på det där utan jag ville bara prestera i varje match. Ibland har man att puckarna går in och då är väldigt kul, man får ut för allt arbete man gjort under många år. Att folk runt omkring såg att jag kunde ta nästa steg. 

Foto: Bildbyrån. Felizia Wikner Zienkiewicz gör mål mot Kina i OS.

Kände du att du tog nästa steg i och med prestationen i OS?
– Ja, men jag hade över huvud taget en bra säsong hela förra året. Det var kul att pusselbitarna äntligen gick ihop. 

Upplever du att kraven ökat på dig i och med din fina turnering?
– Ja, men samtidigt tror jag att man sätter den största pressen på sig själv. Jag är aldrig nöjd och det var flera steg jag velat göra bättre på OS men som andra kanske inte ser.

Vad var det som du upplevde inte fungerade på OS för din egen del?
– Jag hade inte spelat på den nivån innan och hade kanske velat hålla pucken mer i vissa situationer. Att få mer vana vid det mot bättre motstånd.

"Det tycker jag vi alltid ska ha som mål"

Med tanke på vad du presterade i OS blev då VM en besvikelse för dig prestationsmässigt?
– Jag kände inte att jag fick ut lika mycket under VM. Jag hade puckar i ribban och några studsade precis utanför. Under OS och OS-kvalet gick puckarna in, men under VM flöt inte allt på. 
– Visst blev jag irriterad, men jag gjorde jobbet ändå. När det inte flyter på får man bidra på andra sätt. Jag försökte mer fokusera på det och att försöka vinna puckarna så andra kunde göra målen. 

Svensk damhockey är på stadig frammarsch, vilket vi inte minst såg under U18-VM. Om vi ser till det kommande VM, vilket prestationsmål på Damkronorna ha?
– Kvartsfinal och sedan vinna den. Det tycker jag ändå att man ska ha som mål. Att ta sig till en medaljmatch. Det tycker jag vi alltid ska ha som mål och sedan kan allt hända i ett slutspel när man väl kommer dit. 

Foto: Ronnie Rönnkvist.

Vilka förväntningar har du på turneringen i tyska Füssen som inleds 9:e februari?
– Det ska bli jättekul att få dra på sig landslagströjan igen. Jag hoppas vi kan bygga vidare på det vi jobbat med senaste tiden och spela jämna matcher. 
– Grunden är det hårda arbetet och intensiteten vi jobbat på, men även målskyttet och att sätta dit chanserna då vi väl får dom. 

Vinner Brynäs säsongens sista match?
– Ja, säger Felizia Wikner Zienkiewicz både bestämt och med ett stort leende.

Smeknamnet ”Zinken” fick hon av Björn Edlund under sin tid i MoDo.


TV: Linus Söderström – utropstecknet i Tre Kronor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 27 mars
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 Helsingfors IFK - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten