Linus Ullmark har varit fenomenal under säsongen.
Bildbyrån
Intervju

Linus Ullmark om långa resan till succén: "Inte bara en sak som låst upp dörrarna"

Det har tagit sin tid - men nu är Linus Ullmark etablerad som en av världens bästa målvakter. För hockeysverige.se berättar Vezina Trophy-kandidaten om dundersuccén i Boston och den långa resan fram till det stora genombrottet.
– Jag kanske inte kom till NHL i den takten jag ville, säger Bostonstjärnan.

Linus Ullmarks säsong har så här långt varit en succéresa. Just nu toppar han hela NHL:s målvaktsliga före en trio som bland annat innehåller Filip Gustavsson.  Ullmark har vunnit 25 av 30 matcher under säsongen, han har en räddningsprocent på 93,6 och har släppt in 1,9 mål per match. Han är med det bäst i NHL - rakt igenom.

Samtidigt har det varit en lång resa från det att han lämnade MoDo 2015 för att ansluta till Buffalos organisation. 
– Förväntningarna i sig när jag åkte över var väldigt små. Jag visste inte riktigt vart det skulle ta vägen någonstans. Jag tog chansningen att åka över. Att slå mig in i NHL var målet och drömmen, berättar Linus Ullmark för hockeysverige.se och fortsätter:
– Samtidigt försökte jag hålla mig kvar på jorden och inte tro att något var ristat i sten. Jag visste att det skulle krävas tålamod. 

“Då fick jag en mersmak på hur livet är”

Under sina första tre säsonger i USA blev det mycket spel i Rochester även om han redan första säsongen spelade 20 matcher för Buffalo i NHL. Andra och tredje säsongen blev det betydligt mer sparsamt med speltid i NHL. Totalt endast sex matcher.

Trots det fanns inga tankar på att återvända hem till Sverige.
– Nej, det hade jag egentligen inte. Jag fick mersmak efter första säsongen när (Robin) Lehner skadade sig. Då fick jag en försmak på hur livet är och vad man kunde förvänta sig när man är i NHL. 
– Nu gick det så pass bra den säsongen för mig i Buffalo och kände att jag hade kvalitén i mig för att spela på den nivån. Det här gjorde att jag hade motivationen att hela tiden försöka slå mig in, vilket aldrig kändes långt ifrån mig. 
– Sedan var det så att jag kanske inte kom till NHL i den takten jag ville. När man satsar är det inte alltid att allt rullar på som det ska. Då gäller det att fortsätta prestera för att hålla sig kvar. Jag vet inte hur många målvakter jag sett genom åren som kommit in i ligan och sedan försvunnit ur den samma.  Det är en konst i sig att hålla sig kvar och man ska ge mycket cred till dom gamla rävarna som varit med under alla år. 

Ullmark i Buffalos tröja. Foto: Bildbyrån.

Med tanke på vad du berättar och facit i hand, vad har tiden i Rochester betytt för dig?
– För mig och framför allt familjemässigt var det mycket att komma in i livet och kulturen som är här borta. Som spelare får du mycket gratis hemma i Sverige. Lagen hemma skaffar lägenhet, bil, i princip alla räkningar dras från lönen och alla sådana saker. Allt går väldigt mycket per automatik.
– Här gäller det helt enkelt att växa upp, börja om från början och lära sig allt då det kommer till sakerna jag nämnde, vilket är både på gott och ont. 
– Sedan tar det här lite längre tid för vissa än för andra. Vi kände att vi trivdes bra redan andra säsongen. Tredje säsongen i Rochester kändes som att vi var hemma. Då blev det den här familjära känslan. 

Hamnade i Boston: “Kom inte överens”

Linus Ullmark tog under sin fjärde säsong en av två ordinarie platser i Buffalo, men inför säsongen 2021/22 valde han att lämna klubben för spel i Boston. 
– Det var väldigt många saker som gjorde att jag hamnade i Boston. Summa summarum var att vi helt enkelt inte kom överens, mitt team och Buffalo. 
– När väl Boston stod och knackade på dörren och visade intresse kändes det oerhört hedrande att ett topplag hade intresse av mig. Ett ”original six”-lag och den kulturen som jag hört väldigt mycket gott om gjorde att jag kände att det här var väldigt intressant. 
– Att få möjligheten att få vara i samma omklädningsrum som (Patrice) Bergeron, (Brad) Marchand, (David) Pastrnak, (David) Krejci och dom här rävarna har varit otroligt lärorikt. Det här kändes, som sagt var, intressant och spännande. 

När du säger lärorikt, hur menar du då?
– Allt från på isen till vid sidan av. Det finns en anledning till att Mr. Beregron kallas Mr. Perfect. Han är en otroligt varm kille och professionell ledare i ur och skur. En person man verkligen kan förlita sig på och luta sig mot då det kommer till saker och ting.
– Han tar verkligen hand om allt och alla samtidigt som han varit med och byggt upp den kultur som Boston står för och pratas mycket om. 
– Att få se och lära på nära håll har för mig personligen varit otroligt viktigt. Man tror man vet mycket redan innan, men när jag fått se dom här personerna nära så har det varit några polletter som trillat ner. 

Linus Ullmark klappas om av Taylor Hall. Foto: Bildbyrån.

Hur trivs du socialt i Boston?
– Det har också varit väldigt positivt. Jag har egentligen inget illa att säga om Buffalo i sig. Rochester och Buffalo var det enda vi kände till och vi visste egentligen inte vad vi hade att förvänta oss av Boston i sig. 
– För varje person jag pratade med började det stiga upp en viss bild att det här är en väldigt bra stad. Inte bara för en professionell ishockeyspelare utan även för en familj. Att här finns det bra skolor, restauranger, kultur, näringsliv, friluftsliv och sådana saker. 
– Vi har hittat en väldigt bra plats att bo på i kanten av staden där vi trivs väldigt bra. 

Hyllar landsmannen: “Världsspelare”

Boston är en stor idrottsstad och Linus Ullmark upplever att hockeyintresset är stort där. 
– Jag tror hockeyintresset här är väldigt stort. Det skiftar mellan säsongerna, men Boston har lyxen med att ha Patriots (Amerikansk fotboll), Red Sox (Baseboll), Celtics (Basket) och Bruins (ishockey), så det finns sport så det heter duga. Det gäller bara att välja och vraka beroende på vilken säsong det är. 
– Vi har väldigt bra stöd och ärliga supportrar runt om. Dom kräver saker, men är inte sena med att berömma och ge cred när man väl förtjänar det. Det har varit väldigt positivt. 

En som klivit fram och varit en av Bostons viktigaste spelare den här säsongen är Hampus Lindholm
– För dom som inte bara tittar på poäng, mål och sådana saker har han varit en av våra bästa backar. Han har tagit kliv och visat vilken duktig hockeyspelare han är och visat att han kanske skulle ha varit med på All Star-matchen genom sitt spel han har visat upp. 
– Jag spelade väldigt lite mot honom tidigare säsonger. Då var det högst två gånger per år. Nu har jag fått se Hampus på nära håll, se den utveckling han också har haft och blommat ut till den världsspelare han är, och det är kul att få vara med på den resan. 

#27, Hampus Lindholm. Foto: Bildbyrån.

“Inte alltid vi dragit åt samma håll”

Sedan Linus Ullmark kom till Boston har han haft tidigare NHL-målvakten, Bob Essensa, som målvaktstränare.
– Det har varit en intressant väg det också. Vi har inte alltid dragit år samma håll, vilket jag inte heller hade förväntat mig att vi skulle göra och inte heller vill att vi ska. Jag vill ha en konversation om saker och ting. Jag vill inte bara ha en ja-sägare utan vill lära mig saker. Han ställer krav på mig precis som jag ställer krav på honom. 
– Vi har kommit till den tidpunkten i vår relation där vi litar på varandra fullt ut, vilket gör att det är lättare att ta in och lita på kritiken och kravställningen. 
– Funkar nivån mellan mig och målvaktstränaren känner jag personligen att saker och ting blir lättare. Vi kan ha öppenhjärtiga konversationer som gör att man kan bli bättre både som människa och målvakt. Det här känner jag att vi verkligen har fått till efter första säsongen, men det tar tid med personliga förhållanden. 
– Han har hjälpt mig på många olika sätt precis som många andra målvaktstränare gjort genom åren. Hur fungerar relationen med din målvaktskollega, amerikanska VM-målvakten Jeremy Swayman. 
– Den är lysande. En fantastisk ung snubbe som lirar en riktigt bra hockey nu. Jag tror han kommer ha en lyckad karriär framför sig om han fortsätter på samma sätt, håller sig ödmjuk till uppgiften och inte förväntar sig att allting bara ska hända. En väldigt bra vän och personlighet. 

Ni har ett speciellt sätt att tacka varandra för matchen, vad kommer den ifrån?
– Den kommer egentligen inte från något speciellt. Det var något som har växt fram efter att vi spelat en match och vunnit en storseger. Då blev det bara en grej av det hela som växte och växte och som folk investerade tid i. Folk gick inte hem bara för det stod 3-0 på tavlan utan dom stannade kvar för att se när vi gjorde det här. 
– Från vår sida är det inget ”showeri” utan vi göra det för varandra. Så har det alltid varit och kommer alltid göra.
– Sedan har det varit roligt med all den feedbacken och videorna som jag fått skickat till mig från yngre målvakter runt om i världen som gör samma sak. Det har varit otroligt roligt att se och att få vara ett föredöme till dom genom att sprida glädje och kärlek. 

Se den speciella hälsningen här

“Gäller att stanna upp och reflektera”

Hur ser du på din säsong så här långt?
– Som rolig. Den har varit händelserik. Allt går väldigt fort under säsongen så det gäller att ibland stanna upp och reflektera vad jag egentligen har åstadkommit. 
–Sedan gäller det bara att hoppa upp på hästen igen och fortsätta göra samma sak och det hårda arbetet.
– Det är en speciell grupp vi har som bidragit till att vi har spelat så bra som vi gjort. Vi är verkligen en lagmaskin i ur och skur. Du nämns idag som en av NHL:s absolut främsta målvakter, vad ligger bakom att du tagit steget upp på den absolut översta nivån bland alla världsmålvakter?
– Det har varit en hel del olika saker och inte bara en sak som låst upp alla dörrar, säger Linus Ullmark med ett lätt skratt och fortsätter:
– Jag skulle säga att det varit allt från att ändra om i fys-träningen där jag jobbat på ett annat sätt till att komma in i stan och laget. Jag har blivit mer hemmastadd. Att jag mår bra vid sidan av isen har haft en väldigt stor inverkan på spelet. 
–Trivs man bra vid sidan av isen så kan man lägga all fokus på isen när man väl är ute och inte behöver bekymra sig över allt annat. 
– Självklart är det också vissa saker som jag och Bob (Essensa) har pratat om börjat falla på plats. Samtidigt har vi spelat bra och det där går hand i hand. Spelar laget och målvakten bra så brukar det bli mycket bättre än om det bara är den ena eller andra som gör det, avslutar Linus Ullmark.  

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 mars
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten