Thomas Johansson och Björn Hellkvist.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Intervju

Efter kritiken - Thomas Johanssons svar om Björn Hellkvist

Leksands IF har hamnat lite på fel kurs, och fallit till en tiondeplats i tabellen. I en lång intervju med general managern Thomas Johansson, berättar han nu om klubbens tuffa säsong, och hur det ännu finns tid att segla upp till den övre tabellhalvan igen med Björn Hellkvist vid rodret.
– Det är det målet vi haft ända sedan vi började och det är det målet vi fortsätter att jobba utifrån, säger “Tjomme” till Hockeysverige.se.

Efter en fin inledning började Leksands IF stöta på problem efter landslagsuppehållet. Spelet har inte sett detsamma ut som under de inledande omgångarna, vilket i sin tur speglats i resultaten. Under de senaste tretton matcherna har enbart fyra slutat med vinst.

Därmed infinner sig Leksandsklubben på sista slutspelsplatsen, med Luleå Hockey som ligger dem tätt inpå hälarna, endast tre ynka poäng bakom. 

Nu vill Leksand hitta tillbaka till den ursprungliga spelidén för att förhoppningsvis kunna nå de målsättningar de begav sig in i säsongen med. 
Förväntningarna vi hade var väl att vi skulle försöka spela en kanske lite mer mognare ishockey. Att vi skulle försöka justera vår speltanke lite och på så sätt spela en liten annan typ, inte någon jättestor skillnad, men en lite mer mognare ishockey än den här “jobba hårt”, och “pressa och stressa”-ishockeyn. Så mycket av det vi diskuterade under sommaren handlade väldigt mycket om att göra en liten, liten riktningsförändring i vårt sätt att spela. 
– Där hade jag väl stora förhoppningar på att vi skulle ha kunnat komma lite längre i den processen än vad vi faktiskt har gjort, erkänner general managern Thomas Johansson för Hockeysverige.se.

I nuläget är Leksandsklubben närmare negativt kval än vad de är tabelltoppen, vilket de blåvita vill se ändring på.
– Nu är tabellen ändå hyfsat jämn, men vi hade självklart hoppats på att vara mera uppåt topp-sex och röra oss. Vi började säsongen väldigt bra, då också utifrån det tänket vi hade kring spelet och sådär. Sedan någonstans runt landslagsuppehållet har vi successivt gjort lite avsteg ifrån den delen. Då har också spelet börjat hacka lite mer och vi har inte alls fått med oss samma resultat i matcherna. Självklart hade jag hoppats på att vi skulle vara lite högre upp i tabellen, men än så länge finns fortfarande möjligheten att kunna haka på tåget uppåt. 

LIF föll mot IKO senast i en 4-2-förlust. Foto: Christofer Cederberg/Bildbyrån. 

“Tenderat att bli fler förluster än vinster” 

Att resultaten inte riktigt blivit som önskat. Beror det på att ni nu avböjt lite från den ursprungliga planen?
– Ja, lite det tror jag. Vi har hamnat i ett läge där vi varit lite tidigare år också, där vi spelat kanske mera av en ishockey som är väldigt mycket fram och tillbaka, pressa och jobba hårt. Då lämnas resultatet lite åt att “ja, det hade kunnat gått si men likväl kunnat gå så”. Jag tycker att vi många gånger är med i matchen och vi har en hög arbetsmoral, där vi jobbar hårt och gör rätt för oss. Många matcher är väldigt jämna och avgörs kanske - som senast mot Oskarshamn till exempel - genom ett par individuella misstag som till slut ledde till att de gick ifrån. Men det hade lika gärna kunnat studsa åt vårt håll. 
– Det är väl lite där jag tycker att vi hamnat lite efter landslagsuppehållet. Att den här kontrollen i matcherna, som jag kände att vi hade i de första femton omgångarna, där vi kunde stänga ner motståndarna och ägde lite mera resultatet och kunde bestämma resultatet lite mera själva i mångt och mycket. Just det har vi tappat lite grann, och lämnat det lite mer åt att “det kan gå lite si, eller lite så”. Då har det tenderat att bli fler förluster än vinster.

Inte heller har situationen hjälpts av att klubben saknar nyckelspelare så som centrarna Marek Hrivík och Mikael Ruohomaa. Även skadorna på Carter Ashton och John Quenneville har varit stora avbräck för truppen. 
– Alla har ju skador. Sedan finns det tyvärr perioder där man har massor med skador, och ibland har man lite mindre skador, men då på väldigt bärande spelare i truppen. Det är väl där vi hamnat lite på slutet, inte att vi egentligen har så enormt mycket skador, men att det just är lite mera “fel” spelare som hamnat på skadelistan. Spelare som betyder extremt mycket för oss i vårt spel.
– Så problemet som uppstår är väl snarare när våra två ledande centrar går sönder, vilket skulle bli ett problem för vilket lag som helst om man tappade de två spelarna under en period. Det påverkar såklart våra sportsliga möjligheter men samtidigt har vi då försökt bygga numerären så att vi ska kunna klara av att tåla det och förhoppningsvis vinna hockeymatcher trots avbräcket.

Mikael Ruohomaa befinner sig på skadelistan. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

“Den typen går inte att träna sig bort från”

Därmed känner sportchefen ingen brådska över att slänga sig ut på marknaden i jakt på ersättare, trots de tunga tappen. 
– Så länge skadorna inte är av den art där jag känner att det är risk för säsongen, utan att spelarna successivt kommer komma tillbaka in i spel, så känner jag mig inte att vi måste kasta oss iväg och hämta in spelare. Då får vi försöka värdera hur många veckor de är borta, vad som finns på marknaden, och om det är någonting som kommer hjälpa oss eller tar in en för numerären. Vi har lite tuffa skador på lite bärande spelare, men min förhoppning är att vi inom en hyfsad snar framtid är att vi ska ha alla tillgängliga igen för spel. Så vi får se lite vad vi behöver göra. Vi har ju fram till den femtonde februari på oss om vi behöver göra någon justering. Ska vi göra det ska det vara justeringar som gör oss bättre, inte bara att vi ska plocka in folk bara “för att”.
– Samtidigt är det så att om vi snubblar över en spelare som vi känner, oavsett skadeläget, kan göra vårt lag bättre, och är en pusselbit vi behöver kommer vi verkligen överväga att plocka in det i sådant fall.

Det tuffa skadeläget var ett faktum ni fick brottas med även förra säsongen. Drog ni några lärdomar av det och har ni gjort om ert upplägg på något sätt? 
– Det finns väl ibland lite olika typer av skador. Det kan finnas alltifrån bristningar, och förslitningsskador, och sådant försöker vi alltid ha en träning som är lite “pre-rehab”. Som då ska förebygga vissa typer av överbelastningsskador och liknande. Så det försöker vi vara väldigt noggranna med. Sedan finns en annan typ av skador som är mer traumaskador, som här senast när Ruohomaa får en tackling, den typen går inte att träna sig bort från utan den bara dyker upp. I det här fallet var det oturligt att tacklingen tog så illa att han blir frånvarande från oss. Så förra året hade vi extremt mycket traumaskador också, där det var hjärnskakningar och det var fingrar, tår och fötter. Det är svårt att förbereda sig på. Däremot jobbar vi extremt hårt med all den här träningen som är inför, för att bygga upp muskelgrupperna där vi vet kan förekomma en viss del av bristningar eller förslitningsskador.

“Drygt 850 frånvarotillfällen”

Att sakna så tongivande forwards från truppen bär givetvis med sig sina problem, men general managern menar ändå på att skadeläget är mer hanterbart denna säsong. 
– Förra året var så extremt, då vi hade drygt 850 frånvarotillfällen på våra spelare på en säsong. Nästan dubbelt så mycket skador och frånvaro i förhållande till vad hela SHL har. Det var en extrem situation, och det vi valde att göra i år var att vi försökte bredda vår numerär. Vi räknade med att ha en 20-25 procents frånvaro på våra spelare egentligen hela tiden. Allt från sjukdomar till skador av olika slag. Det gör då att det är kanske tre till fyra spelare som konstant är borta. Då kände vi i år att det vi saknade förra året var numerären att klara av för många frånvaron på våra spelare. 
– Vi valde att bredda våra trupper och lägga oss med nio backar exempelvis, och femton forwards in i den här säsongen redan från start. Istället för att köra på tretton forwards och sedan komplettera under resans gång, hade vi en bra numerär från första början. Det har jag varit väldigt glad och tacksam över. Det har gjort att vi inte heller behövt springa ut och titta på rekryteringar utifrån eller låna in spelare då vi alltid haft spelare i vår egen organisation som vi kunnat använda när skadorna väl slagit till.  

Just nu ligger ni på en tiondeplats i tabellen. Stressar det läget er?
– Det är inte så att jag går runt och tänker på det hela dagarna, men vi har ju samtidigt högre ambitioner än att ligga på tiondeplats. Nu är serien väldigt jämn, så kan vi få saker och ting att rulla, och studsa rätt, kan vi ganska snabbt avancera uppåt också. Men det viktigaste fokuset just nu är inte tabellplaceringen, utan att vi känner att vi börjar hitta tillbaka till där vi var under kanske de första femton matcherna - i vårt spel och hur vi uppträder. Hur vi kan försöka styra skeendet i matcherna så att vi inte lämnar det lite grann åt slumpen, vilket har skett mer ofta efter landslagsuppehållet. Jag är övertygad om att vi kan styra tillbaka skutan till det, och när vi väl kommer dit, har vi ett jättebra lag för att rada upp segrar. När vi väl gör det kommer vi också klättra i tabellen, så det är väl mera där vårt fokus ligger.

Leksands huvudtränare Björn Hellkvist. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Har förtroende för huvudtränare Hellkvist

Men för att nå sitt mål behövs rätt person som att leda laget i hamn, och general managern känner sig trygg med att ha Björn Hellkvist i huvudtränarrollen. Så när Johansson får frågan om han anser att Hellkvist är den bäste kandidaten för jobbet kommer svaret snabbt och utan tvekan. 
– Aa, säger han kort och gott.

Vad är det som gör att du känner förtroende för Hellkvist?
– Jag tycker han är noggrann och har ett bra ledarskap. Han är nyfiken och envis, vilket man behöver vara. Han är inte rädd för att fatta obekväma beslut. Så jag tycker han har många, många delar i sitt sätt att vara som tränare som gör att han absolut är rätt person för Leksands IF. 

Tabelläget må ha skiftat men någonting som förblir densamma som vid säsongens start är klubbens målsättning. 
– Vi ska ta oss in på topp sex. Det är det målet vi haft ända sedan vi började och det är det målet vi fortsätter att jobba utifrån. Så det finns ingen anledning till att revidera eller ändra de tankarna, avslutar han.

Under torsdagskvällen väntar nu möte mot rivalerna Brynäs borta i Monitor ERP Arena. Kanske kan Leksand redan då ta första steget tillbaka i rätt riktning?


TV: Studio Oddset med Luleå i fokus

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 mars
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
18:00 Detroit Red Wings - Colorado Avalanche NHL
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:30 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:30 Brynäs - Malmö SHL
19:00 Nashville Predators - Winnipeg Jets NHL
19:00 Minnesota Wild - Boston Bruins NHL
21:00 Seattle Kraken - Edmonton Oilers NHL
22:00 Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Florida Panthers - New Jersey Devils NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 19 mars
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
03:00 Los Angeles Kings - Vancouver Canucks NHL
03:30 Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks NHL
03:30 San Jose Sharks - New York Islanders NHL
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten