Mörrum GoIS.
Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
Hockeyettan

Mörrum GoIS utsatt för inbrott: “En större summa pengar har försvunnit”

ANNONS

Mörrum GoIS har haft det väldigt tufft ekonomiskt den senaste tiden och startade kampanjen ”Rädda Goiset” för att samla in pengar. 
Nu kommer dock ett tråkigt bakslag för Hockeyettan-klubben då kansliet utsattes för inbrott under nyårshelgen. 
“En större summa pengar har försvunnit”, skriver klubben på sin hemsida.

Den här säsongen har Mörrum GoIS haft stora ekonomiska problem vilket har gjort att klubbens existens är hotad. 

Föreningen har därför startat kampanjen “Rädda Goiset” för att samla in pengar i hopp om att klubben ska överleva den ekonomiska krisen. 

På sin hemsida skriver nu klubben att kansliet har blivit utsatt för inbrott och att en stor summa pengar har försvunnit vilket ytterligare försvårar den redan ansträngda situationen. 

“Mörrum Hockey har drabbats av ett mycket tråkigt bakslag i kampanjen ”Rädda Goiset”. Någon gång under nyårshelgen har kansliet utsatts för inbrott. En större summa pengar har försvunnit, men ingenting annat saknas. Händelsen är naturligtvis polisanmäld”, skriver klubben.

“Minst 10 000 kronor”

För SVT Blekinge berättar klubben att det är minst 10 000 kronor som har stulits. 

– Det är jättetråkigt. Vi upptäckte det på eftermiddagen på nyårsdagen, så det har hänt någon gång efter fredag kväll. Kofoten de använt för att bryta sig in låg kvar, säger Per Konrad, som är säkerhetsansvarig på Mörrum Hockey, till SVT Blekinge och fortsätter: 
– Det är svårt att säga exakta summan som försvann i inbrottet, de tog sedlarna som vi förvarade i ett låst skåp och det var minst 10 000 kronor.

I december gick klubben ut på sin hemsida och meddelade att klubben behöver få in 1,1 miljoner kronor för att kunna överleva säsongen.


TV: SHL:s tre hetaste MVP-kandidater

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL