Linus Weissbach.
Foto: Jonathan Tenca/CSM/ZUMA
AHL

Linus Weissbachs succé – snittar över en poäng per match

ANNONS

Den svenske doldisforwarden Linus Weissbach har fått en flygande start på AHL-säsongen med Rochester Americans. I nattens 7–2-seger över Syracuse stod forwarden för ett mål och en assist – och snittar nu över en poäng per match i farmarligan

Totalt 72 svenska spelare har fått speltid i AHL den här säsongen. Av dessa är Rochester Americans forward Linus Weissbach en av få som inte spelat regelbunden hockey i varesig SHL eller Hockeyallsvenskan. 

Den 24-årige forwarden gjorde förvisso en SHL-match med Frölunda säsongen 2015/16, men lämnade därefter klubben för spel i USHL och sedermera collegeligan NCAA. 

Inför förra säsongens skrev Weissbach NHL-kontrakt med Buffalo Sabres – och den här säsongen har göteborgaren inlett produktivt i Sabres farmarlag Rochester Americans.

Trea i svenskarnas poängliga

Under natten till torsdag, svensk tid, stod Weissbach för ett mål och en assist när Rochester körde över Syracuse Crunch med 7–2. 24-åringen utökade därmed sin poängskörd till nio poäng (5+4), vilket innebär att han nu snittar över en poäng per match i AHL. Weissbachs poängskörd gör att han ligger trea i den svenska poängligan i AHL, bara slagen av Jesper Frödén och Emil Bemström (elva poäng). 

Landsmännen Isak Rosén och Filip Cederqvist skrev även de in sig i poängprotokollet i storsegern, då båda noterades för varsin assist.

Linus Weissbach draftades i sjunderundan av NHL-draften 2017 och skrev våren 2021 på ett tvåårigt NHL-avtal med Buffalo värt 70 000 dollar per säsong vid spel i AHL.


Hallam: "Kan sakna bitterheten man känner efter en förlust"

Du kanske även vill läsa:
Nobbade Frölunda – nu siktar doldissvensken på NHL
Nobbade Frölunda – nu siktar doldissvensken på NHL
KÅGSTRÖM: Svenskarna som kan slå sig in i NHL
Plus KÅGSTRÖM: Svenskarna som kan slå sig in i NHL
Den här artikeln handlar om: