Jesper Frödén är fortsatt glödhet.
Foto: Twitter/Coachella Valley Firebirds
AHL

Konstmål av Jesper Frödén – kliver upp i AHL:s poängligatopp

ANNONS

Jesper Frödén är ostoppbar i AHL för tillfället. I nattens 7–4-seger över Abbotsford förlängde svensken sin målsvit till fyra raka matcher – och avancerade upp i delad poängligaledning i farmarligan.

Jesper Frödén fanns länge med på Seattle Krakens träningsläger inför NHL-säsongen, men gallrades sent bort av NHL-klubben och placerades på waivers i syfte att skickas ned till farmarlaget Coachella Valley Firebirds.

Där har den svenske skarpskytten fått bästa möjliga start på säsongen. Inför nattens möte med Abbotsford hade 28-åringen gjort mål i samtliga tre matcher han spelat den här säsongen – och i nattens storseger förlängde han den målsviten med ett konstmål.

Samtidigt som Frödén tappade balansen vispade han iväg en puck mot Arturs Silovs som inte var beredd på svenskens listiga avslut, varpå pucken letade sig in mellan benskydden på burväktaren.

Förutom målet noterades Frödén även för två assist i 7–4-segen och utnämndes till matchens första stjärna – samtidigt som han avancerade upp i delad poängligaledning i AHL. På sina fyra inledande matcher har Frödén nu producerat totalt nio poäng (4+5).

***

Frödén delar poängligaledningen med Félix Robert – och landsmannen Emil Bemström. Bemström hade en produktiv helg i AHL med sitt Cleveland Monsters, då han först stod för tre poäng (2+1) i lördagens seger mot Lehigh Valley innan han producerade ytterligare två poäng (0+2) i returmötet lagen emellan under söndagen.

Bemström har levererat samma notering som Frödén (4+5) fast med en match mer spelad.

***

Efter att ha gått poänglös från sina tre inledande matcher den här säsongen fick Victor Söderström i natt göra sina första poäng för säsongen, då han stod för två assist i Tucsons 5–3-seger över Bakersfield. Doldisen Filip Engarås kom till spel för Bakersfield, men noterades inte för någon poäng.

***

Kevin Stenlund förlängde sin poängsvit till fyra raka matcher då han i natt blev målskytt i Manitobas 6–3 seger borta mot Rockford. Den svenske forwarden har noterats för en poäng i samtliga AHL-matcher han spelat den här säsongen och står således noterad för fyra poäng (2+2) på fyra matcher.


LISTA: Rankar NHL-lagens "reverse retro-tröjor"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL