Nicolai Meyer.
Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Uppgifter: Södertälje jagar Nicolai Meyer

ANNONS

Senast Nicolai Meyer spelade i Södertälje vann han Hockeyallsvenskans poängliga. Nu jobbar sportchefen Emil Georgsson för en återkomst för den danske forwarden.
– Vi har tagit kontakt, men vi har inte fått någon respons där i nuläget, säger han till LT.

Nicolai Meyer gjorde starka avtryck under sin enda säsong i Södertälje. Efter att ha värvats in från Troja-Ljungby inför säsongen 2018/19 producerade den VM-meriterade dansken 62 poäng (29+33) på 52 matcher i SSK och blev med det hela Hockeyallsvenskans poängkung.

Därefter har det blivit spel i SHL med Malmö, i Finland med Ässät, i Österrike med Vienna Capitals och numera återfinns 29-åringen i tjeckiska Plzen. Där har han gått poänglös från sina sex inledande matcher – vilket fått Södertäljes sportchef Emil Georgsson att jobba för en återkomst till den allsvenska klubben för Meyer.

Vi har tagit kontakt, men vi har inte fått någon respons där i nuläget, säger han till LT.

Har fått nobben av förre SSK-forwarden

Just nu finns det emellertid ingen budget för en spelare av Nicolai Meyers kaliber, menar sportchefen.

– Just nu, nej. Men det kan ju justeras. Det blir ju en diskussion jag får ha med "Robban" (Robert Andersson, klubbdirektör) och Robban med styrelsen. Det viktigaste är ju att vi är inom budget den sista april, ligger vi över budget i november så får vi ju justera det under säsongen.

För tidningen bekräftar Georgsson även att man erbjudit den tidigare Södertälje-forwarden Lucas Carlsson ett kontrakt, ett förslag som 28-åringen dock ska ha nobbat. 


TV: Poängrekord i sikte för backstjärnan?

Den här artikeln handlar om: