Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
CHL

Per Åslund matchvinnare för Färjestad – tar tredje raka CHL-vinsten

Tre matcher. Tre segrar för Färjestad i CHL.
FBK vann med 2-1 borta mot österrikiska Villacher SV – och det var MVP:n från vårens SM-slutspel som Per Åslund blev segerskytt.

När Färjestad mötte Villacher hemma i Karlstad blev det en sällan skådad överkörning då de regerande svenska mästarna vann skotten med 60-10 och tog hem matchen med 7-0.

Men när lagen möttes för ett returmöte i Österrike under sena fredagskvällen så blev det betydligt jämnare.

Tidigt såg det dock som att Färjestad bara skulle köra på precis som de gjorde i första matchen lagen emellan. Efter nästan åtta minuters spel tog nämligen bortalaget ledningen och Henrik Björklund, som gjorde två mål när lagen möttes i Karlstad, klev fram och blev målskytt återigen mot österrikarna.

Villacher kom sedan in i matchen mer och mer vilket gjorde att det blev en jämn och tajt kamp men Färjestads målvakt Dennis Hildeby stod emot bra.

Åslund styrde in vinstmålet

I den tredje perioden kunde sedan Färjestad utöka till 0-2 då Stefan Liv Memorial Trophy-vinnaren Per Åslund styrde in pucken förbi Villacher-målvakten. Åslund har därmed gjort mål i Färjestads alla tre CHL-matcher hittills den här säsongen.

Med bara en minut och 43 sekunder kvar att spela så fick dock Villacher in en puck för att bryta Hildebys nolla men närmare än så kom de inte utan Färjestad kunde hålla undan för att vinna matchen 1-2.

Färjestad har därmed tagit full pott, nio poäng, med tre segrar på tre matcher i årets CHL. De är därmed ett av endast sex lag hittills som varit ‘perfekta’ i inledningen.

Villacher – Färjestad 1–2 (0-1,0-0,1-1)

Villacher: Nicolas Mattinen.
Färjestad: Henrik Björklund, Per Åslund.

TV: Nygård om NHL-tiden och målen med FBK