Foto: Bildbyrån
SHL

Klart: Jayden Halbgewachs väljer spel i Växjö

ANNONS

Under förra veckan kom bekräftade MoDos sportchef Henrik Gradin att man diskuterade ett kontrakt med kanadensaren Jayden Halbgewachs, men de fick snabbt hård konkurrens om signaturen. Nu har Halbgewachs gjort sitt val. 
– Jag tror att jag kan hjälpa det här laget att ta sig långt, säger nyförvärvet på klubbens hemsida. 

Under gårdagen kom uppgifter från Smålandsposten om att den kanadensiska forward MoDo ställt in siktet på, även fått intresse från Växjö. 

Det hela gäller 25-årige Jayden Halbgewachs som spelade tre NHL-matcher med San Jose Sharks den gångna säsongen. Nu har kanadensaren gjort sitt val. 

På sin hemsida meddelar Växjö att Halbgewachs har skrivit på ett ettårsavtal med klubben. 

– Jag ser verkligen fram emot att komma på plats, träffa alla och bli en del av Lakers! Jag tror att det kommer att bli en fantastisk möjlighet för mig att växa och utvecklas som spelare. Jag tror att jag kan hjälpa det här laget att ta sig långt i slutspelet den här säsongen, förhoppningsvis hela vägen och vinna SM-guld, säger Jayden på klubbens hemsida.

"Hans potential som målskytt är skyhög"

Halbgewachs väntas vara i Växjö till torsdag, bara några få dagar innan SHL-premiären 17 september. Ett välbehövligt tillskott då Växjö redan har lite skadeproblem att förhålla sig till. 

– Med Kalle Kossila borta längre än vi hade räknat med har vi tittat lite extra på marknaden för forwards. Jayden är en mycket spännande spelare, hans potential som målskytt är skyhög. Hans 70 mål i WHL är bästa notering på 2000 talet. Han har storleken emot sig och den typen av spelare brukar passa rätt bra i Europa, säger sportchef Evertsson.

Utöver sina tre NHL-matcher med San Jose spelade Halbgewachs merparten av den gångna säsongen i AHL med San Jose Barracuda, där noterades han för 41 poäng (17+24) på 59 matcher.


TV: Bästa genomskärningarna från säsongen

Den här artikeln handlar om: