Nikolajs Jelisejevs flytt till KHL går igenom.
Foto: Johan Löf/Bildbyrån
KHL

IIHF tillåter Nikolajs Jelisejevs flytt till KHL

ANNONS

Det lettiska ishockeyförbundet stoppade Nikolajs Jelisejevs övergång till KHL-klubben Admiral Vladivostok. 
Men nu kliver IIHF in och godkänner den tidigare MoDo-forwardens flytt till Ryssland. 

Nikolajs Jelisejevs värvades in till MoDo innan transferfönstret stängde men blev ingen succé i Ö-vik med endast tre mål och tio poäng på sina 20 matcher i klubben. 

Under sommaren skrev den lettiske landslagsforwarden sedan på ett kontrakt med KHL-klubben Admiral Vladivostok men hockeyförbundet i Lettland gick då emellan och stoppade Jelisejevs flytt till Ryssland, där förbundet hänvisade till en lagändring som landet gjorde i samband med Rysslands invasion av Ukraina.

Men trots det så kommer det att bli spel i Admiral Vladivostok den kommande säsongen för forwarden. På sina sociala medier skriver nämligen klubben att Nikolajs Jelisejevs är spelklar efter att IIHF har klivit in och godkänt lettländarens övergång till KHL. 

Överklagade till disciplinnämnd

Detta är andra gången som IIHF kliver in och godkänner en lettisk spelares KHL-flytt då exakt samma sak hände med den tidigare Växjömålvakten Janis Kalnins som också först fick sin övergång stoppad av det lettiska förbundet men där IIHF gick emellan för att godkänna flytten

Det lettiska ishockeyförbundet skrev då att de skulle överklaga beslutet till IIHF:s disciplinnämnd – men det är ännu oklart om samma åtgärd kommer tas i fallet kring Nikolajs Jelisejevs. 


TV: Mitt första NHL-mål – Patrik Laine

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL