Jesper Johansson
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Jesper Johansson lämnar Västerås – flyttar hem till Skellefteå

ANNONS

Under fyra hela säsonger i Västerås har Jesper Johansson vuxit fram till en publikfavorit. Nu meddelar klubben att han lämnar på grund av sin familjesituation. 

Jesper Johansson anslöt till Västerås i slutet av säsongen 201718 när klubben slogs för att ta en plats i Hockeyallsvenskan. Han blev en nyckelspelare i kvalspelet och tog upp laget i den högre divisionen. 

Fyra säsonger senare tackas han nu av i Västerås.

– Tyvärr, får vi väl säga. Det har inte så mycket att göra med den sportsliga delen. Det är ett beslut som han och hans familj tagit, att flytta hem till Skellefteå, säger VIK:s sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida

Förlänger med backtalangen 

Samtdigt presenterar även klubben att de förlänger med den unga backtalangen David Göransson som under säsongen tog sig in i A-laget på riktigt. Göransson skriver på ett ettårskontrakt.

– Det är en spännande spelare som varit med oss redan för något år sen. Kan han få bygga under sommaren här med A-laget och gå på från start och vara med hela resan kan det bli en häftig utveckling på honom, säger Zetterberg.


TV: Studio Oddset Hockey om HA-finalen och Luleås succé

Den här artikeln handlar om: