Sök
Emma Nordin.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
Intervju

Nordin kan återvända till Luleå: "Finns ett ömsesidigt intresse"

Emma Nordin var med och vann SM-huld med Luleå/MSSK i våras. Efter det har hon hunnit med ett slutspel med den kinesiska klubben KRS Vanke Rays och nu är hon tillbaka i Sverige. Om det blir en återkomst? Det får vi se.
– Många vet att mitt första alternativ såklart är Luleå Hockey, säger hon till Hockeysverige.se.

Efter att ha vunnit SM-guld med Luleå 2021 valde Emma NordinMichela Cava och Michelle Karvinen att lämna klubben för spel i den kinesiska klubben KRS Vanke Rays. Men just nu är ingen av dessa tre där borta utan alla har sökt sig hemåt – även om det bara är tillfälligt. 

- Planen var inte så från början, men det bestämdes, eftersom det är ett OS-år, att man valde att ha importer i laget i början och den senare delen av säsongen, berättar Emma Nordin som just nu befinner sig hemma i Luleå. 
- Anledningen till det är att Kina har en gratisplats till OS. Kina kommer ha ett par månader, typ en centralisering, för att förbereda sig inför det i Kunlun.


Vad innebär det konkret för dig?

- När jag skrev på kontraktet visste jag förutsättningarna. Att vi kommer vara en del under första delen, vilket vi varit, och efter kan vi åka hem och är fria att spela med andra klubbar under en period, till och med att transferfönstret stänger (15 januari 2022). Sedan kommer vi tillbaka till Kunlun direkt efter OS. 

Nordin, Karvinen och Cava inledde den här säsongen med att slutföra den förra i Kunlun. 

- Det stämmer. Dom fick ställa in finalspelet förra säsongen på grund av Covid. Sedan valde dom att genomföra slutspelet under hösten. 
- Vi var där och spelade den finalserien. Sedan har vi även haft en camp där vi spelade en turnering och där vi var med och spelade ett gäng matcher. 

Du var alltså med i förra säsongens finalspel…

- Ja…

"BÄTTRE EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR" 

Hur var det att hoppa in i ett finalspel?

- Det var lite speciellt, säger Emma Nordin med ett skratt och fortsätter:
- Att komma till ett nytt ställe och lag. Det var ändå rätt många tjejer kvar från förra säsongen. Att då kastas in i det, anpassa sig och ta fram det bästa ut en själv, det var ändå dom andra tjejerna som kämpat för att komma till den här finalen, för att ställa upp för dom var speciellt. 
- Samtidigt blev det ganska naturligt. Jag vet när det gäller och då vill jag vara med och slå på. Även om det var speciellt var det ändå inga konstigheter. 
- Tyvärr förlorade vi finalserien. Det var bäst av tre. Vi förlorade första matchen, vann andra och sedan förlorade vi efter straffar i tredje matchen. 


Om vi backar bandet lite, varför valde du att testa på spel i Kina?

- Jag älskar att spela och vara i Luleå Hockey. Det hade ingenting med den kärleken att göra. Helt enkelt var det så att jag fick den här möjligheten och kände att jag ville ge mig själv den. Att få en sådan chans och spela på heltid är något jag egentligen har drömt sedan jag var liten. 
- Jag ville även utmana mig själv och spela internationellt på det här sättet. Tidigare har jag spelat internationella matcher med Sverige, men inte utmanat mig så här. Att komma till en annan hockeykultur med nya och väldigt annorlunda förutsättningar. 
- Jag ville utmana mig på det sättet och inte känna att jag behöver ångra något när jag tittar tillbaka på min karriär. 

Blir du rik på att spela hockey i Kina?

- Nej, men det finns bättre ekonomiska förutsättningar där, så är det. Jag skulle inte säga att jag blir rik utan jag såg mestadels äventyret och att, som jag sa, utmana mig själv på det här sättet. Lite att ”våga flyga själv”. 

Emma Nordin.

Emma Nordin. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

"FINNS ETT ÖMSESIDIGT INTRESSE" 

Just nu befinner sig Emma Nordin i Luleå för att bland annat rehabilitera en skada hon ådrog sig då hon var i Ryssland för att spela med KRS Vanke Rays.

- Jag åkte på en liten olycklig smäll där jag skadade min axel, säger Emma Nordin samtidigt som hon drar en djup suck innan hon fortsätter:
- Nu får jag försöka rehabilitera det under en period. Statusen är idag lite oklar då det gäller hur lång tid det kommer ta. Jag tar mig framåt, håller i gång och tränar, men jag är inte match och spelklar i dagsläget. 

Om du inom kort får ordning på axelskadan, hur går dina tankar kring spel fram till och med 15:e januari, blir det spel i Sverige då?

- Det är min förhoppning. Många vet att mitt första alternativ såklart är Luleå Hockey. Jag vet också att det finns ett ömsesidigt intresse där. Det ingenting som är klart, men när och om jag blir spelklar snart så hoppas jag att det blir här i Sverige.

Är det helt klart att du återvänder till KRS Vanke Rays efter 15:e januari?

- Ja, avslutar Emma Nordin.


TV: Michelle Löwenhielm tillbaka på mammas gata

Matchrapporter: Stark seger för Luleå i toppmatchen mot Modo Straffar avgjorde när SDE vann mot Luleå Straffar avgjorde när Luleå vann mot AIK Brynäs vann tidiga seriefinalen mot Luleå med 7-3 Formstarkt Luleå tog ännu en seger

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten