HockeyAllsvenskan

Zabel kritisk: "Crosschecking utan klubba i handen"

Vita Hästen förlorade i går mot Almtuna med 4-5 efter avgörande i powerplay.
Nu är tränaren Tony Zabel kritisk till Hampus Olssons matchstraff som gav Almtuna möjligheten i spel fem mot fyra.
– Alla femminutare ska kollas också och jag undrar vad de kollar på, säger han till Norrköpings tidningar dagen efter matchen.

När Vita Hästen i går tog emot Almtuna IS på hemmaplan var det bortalaget som tog tag i taktpinnen direkt.

Efter bara fem minuter hade Almtuna hittat nätet tre gånger och det såg ut som matchen var avgjord innan den knappt hade hunnit börja. Trots detta lyckades Vita Hästen ta sig tillbaka in i matchen och i den tredje perioden kunde Norrköping-klubben utjämna matchen.

Ställningarna var 4-4 med dryga minuten kvar att spela av den tredje perioden. Efter gruff framför Vita Hästen-målet tilldelades Vita Hästens Hampus Olsson ett matchstraff för crosschecking. I powerplayet som följde kunde Almtuna avgöra med bara nio sekunder kvar av matchen.

"CROSSCHECKING UTAN KLUBBA I HANDEN"

Nu dagen efter är lagets tränare, Tony Zabel, kritisk till domslutet.

–  Han åker ut för crosschecking men han har ju ingen klubba i handen. Om han hade fått en tvåa för roughing, för att han puttar honom, då hade man förstått. Den är lite hård alltså, säger han till NT om situationen.

Tränaren är även kritisk till hur man använder situationsrummet, där de större straffen granskas.

– Alla femminutare ska kollas också och jag undrar vad de kollar på. Crosschecking när man inte har Klubban i handen, det har jag svårt att se, säger han.

Vita Hästen har inlett säsongen med en vinst över Mora i premiären och gårdagens förlust mot Almtuna.

TV: Daniel "Trucken" Karlsson om varför han blivit Troja-Ljungby trogen