Sök
NHL

På väg att ge upp NHL-drömmen - då kom genombrottet

Han gavs aldrig någon chans i Carolina, övervägde att lämna NHL och sattes upp på waivers i samband med säsongsstarten i januari. Bara några månader senare hade Gustav Forsling fått ett gigantiskt genombrott i Florida Panthers och skrivit ett lukrativt treårskontrakt. I en intervju med hockeysverige.se berättar svenskbacken om resan. Resan från oönskad till nyckelspelare.


Han slog igenom som ung i SHL, och vann 2016 "Eliteprospects Award" som svensk ishockeys bästa junior. Ett pris som i övrigt bland annat gått till William KarlssonElias PetterssonNils Lundkvist och Moritz Seider.  Det kändes som att det bara var en tidsfråga innan han också skulle göra ett namn för sig på andra sidan Atlanten.

I stället har han fått finna sig i att aldrig riktigt få den där stabiliteten. Redan 2015 trejdade Vancouver bort rättigheterna till honom, till Chicago. 2019 bytte Chicago bort honom till Carolina, och i början 2021 satte de sistnämnde upp honom på waivers.

Då var det nog ganska många som hade börjat räkna bort Gustav Forsling. Till och med han själv övervägde att ge upp NHL-drömmen.

Då vände allt.

******

Nu är det slutet av augusti 2021. Gustav Forsling är hemma och

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten