Robert Lantosi.
Bildbyrån
SHL

VM-forward till Rögle: "Kan svensk hockey"

ANNONS
Robert Lantosi tog sig från HockeyEttan till NHL-kontrakt. Nu är slovaken tillbaka i Sverige igen - den här gången för att spela med Rögle.

– Robert är en spännande ung kille som vi följt i Nordamerika de senaste åren, säger Chris Abbott.

Robert Lantosi kom till Sverige från hemlandet Slovakien 2012 för att spela juniorhockey med Västerås. Den slovakiske forwarden spenderade fyra säsonger i den Hockeyallsvenska klubben, dock utan att på allvar slå sig in i klubbens a-lag. Säsongen 2016/17 gick flyttlasset istället norrut och till Hockeyettan-klubben Sundsvall, där han noterades för 27 poäng på 40 matcher under säsongen. Efter endast en säsong i Medelpadsklubben valde Lantosi sedan att flytta hem till Slovakien igen.

Där började han ösa in poäng, och 2019 belönades han med ett NHL-kontrakt av Boston - bara två år efter att han spelat i HockeyEttan. Det blev aldrig några NHL-matcher i Bruins för slovaken, som nu ger upp NHL-drömmen för den här gången.

IMPONERADE I VM

Han är klar för Rögle.

– Robert är en spännande ung kille som vi följt i Nordamerika de senaste åren och i det slovakiska landslaget. Han vet hur det är i Sverige eftersom han har bott i Västerås i fem år och kan svensk hockey. Vi är glada att han tar nästa steg i sin utveckling hos oss, säger Rögles general manager Chris Abbott.

25-åringen gjorde 18 poäng på 18 matcher i den slovakiska ligan den gångna säsongen, och 15 poäng på 25 matcher i AHL. Han spelade även VM för Slovakien och gjorde då sex poäng på åtta matcher.

– Jag vill bli en bättre spelare, det är en tuff liga och jag har en stor möjlighet att utvecklas. Jag ska försöka bli bättre, och försöka hjälpa laget att vinna matcher, säger Lantosi i ett pressmeddelande.


TV: SHL:s tre bästa återvändare

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL