Sök
Intervju

"Planen är att jag ska över"

Djurgårdsikonens son lämnar Sverige – siktar på att testa collegevägen.

Pappa heter Jimmie Ölvestad och är en av Djurgårdens stora profiler genom tiderna. Sonen Lucas Ölvestad väljer dock en annan väg ut i hockeyvärlden. Nästa säsong drar han till USA för att representera Dubuque Fighting Saints i USHL – med siktet inställt på en collegekarriär.
– Att skaffa en utbildning samtidigt som spela hockey på en hög nivå är så bra det kan bli, säger backlöftet till hockeysverige.se.

JOHANNESHOV (HOCKEYSVERIGE.SE)

Under säsongen 2020/21 fick Lucas Ölvestad chansen att hänga med på en match i SHL med Djurgården. Alltså den klubb där hans pappa Jimmie Ölvestad mer eller mindre har ikonstatus. Men nu kommer han att lämna Djurgården, Stockholm och Sverige för att flytta över till USA och spela juniorhockey i USHL med Dubuque Fighting Saints.

– Planen är att jag ska över och j

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten