Sök
Emma Nordin
Bildbyrån
Intervju

Nu kan guldhjälten lämna - för Kina: "Jag har blivit kontaktad"

Hon är en av svensk ishockeys klarast lysande stjärnor - men nu kan Emma Nordin ha gjort sitt i Luleå. Ett erbjudande om spel i Kina - eventuellt med Michelle Karvinen - finns på bordet.

– Klart att det lockar att vi förhoppningsvis någon gång ska få spela tillsammans igen, säger hon till hockeysverige.se.

Emma Nordin svarade för en mycket fin säsong poängmässigt. På 33 matcher gjorde hon 22 mål och totalt 58 poäng. En säsong som avslutades med att hon fick vinna sitt femte SM-guld. När hockeysverige.se ber 30-åringen från Örnsköldsvik blicka tillbaka på den framgångsrika säsongen så gör hon det med lite blandade känslor.
- Som så många andra har sagt så var det en väldigt speciell säsong. Jag älskar ishockey, idrott och att få genomföra den, men det har varit väldigt speciellt att inte ha publik på matcherna, berättar Emma Nordin för hockeysverige.se och fortsätter:
- Jag förstår verkligen vilken stor del av idrotten engagemanget och gemenskapen som finns gentemot fans, samarbetspartner, publik eller oavsett vem man är betyder.

Hur har du upplevt säsongen på isen?
- Hockeymässigt, jag kan tycka att det har på ett sätt varit lite fascinerande. Vi tappade inte poäng i många matcher under säsongen. Jag tror att det bara var i fyra matcher. Ändå har vi aldrig varit nöjda under säsongens gång. Det tycker jag tyder på att vi haft en väldigt stark grupp under lång tid som hela tiden höjer kraven på varandra och oss själva.
- Om jag ser tillbaka och till det stora hela så har det varit en fantastisk säsong. Jag tycker också det varit härligt att känna att man inte varit riktigt nöjd utan att alla velat tävla och utvecklas.

Emma Nordin tror också det här drivet i gruppen kan vara en nyckel till att Luleå till slut vann SM-guldet.
- Ja, det tror jag säkerligen att det kan vara. Att få jobba med kontinuitet över tid, hela tiden lyfta kraven och förväntningarna på varandra, men också på oss själva för klubben tror jag är en bidragande faktor. 

RYGGPROBLEM

Luleå-forwarden lyfter också Brynäs satsning som något bra för både konkurrensen och hockeyn i Sverige.
- Det är jättekul. Jag tycker det är helt fantastiskt och jag önskar att vi hade tio lag i ligan som inser vikten av dels vilja ha ett bra damlag dels se till att man ger förutsättningarna för att hela tiden kunna snäppa upp.

Trots att Emma Nordin gjorde en poängmässigt stark säsongen är hon ändå inte riktigt nöjd med den.
- Jag tycker säsongen varit okej. Sedan har det varit lite upp och ner precis som det egentligen alltid är. Personligen tycker jag kanske inte att det varit min allra starkaste säsong. 

Emma Nordin är inte helt nöjd med sin säsong.

Emma Nordin är inte helt nöjd med sin säsong. Bildbyrån


Hur har dina ryggproblem påverkat din prestation under säsongen?
- Klart att det påverkat. Samtidigt vill jag inte ha något att skylla på för att det varit si eller så. Skador och krämpor kommer man nästan aldrig undan, men när det är något man lever med i vardagen så är det energikrävande.
- Jag får försöka hitta sätt för att kunna optimera min prestation. Det kan vara att jag får tänka lite smartare i gymmet. Ibland hitta på lite annorlunda upplägg där. Samma sak på isen, att jag får vara lite mer eftertänksam. Det har ändå gått att slingra sig igenom säsongen, säger Emma Nordin med ett lätt skratt.

Kroppen tar såklart mycket stryk under en lång säsong, men Emma Nordin har inte bara dragits med ryggproblem.
- Det blev tufft och väldigt intensivt på slutet. På det åkte jag även på Corona innan slutspelet. Jag tror inte att den gjorde så det blev så mycket bättre.
- Efter varje säsong känner man sig tom eftersom det varit väldigt intensivt och man då lever för idrotten. Speciellt i slutet av säsongen är det bara den som gäller. Klart att man då är ganska sliten både mentalt och fysiskt. Jag tycker ändå att jag har återhämtat mig bra.

Har du fortfarande sviter kvar efter coronan?
- Nu skulle jag säga att jag känner mig fräsch, men det var en hel del kvarvarande påverkan under säsongen. Jag har hört många som har fått dragits med det under en väldigt lång tid så jag är ändå tacksam att det inte var under en så jättelång period jag känt av det, men det tog lite tid.

Var du väldigt dålig under den här perioden?
- Det beror nog på vad man jämför med, men jag hade rätt mycket symptom. Jag skulle ändå säga att jag klarade mig lindrigt undan med tanke på alla fall jag har hört talas om.
- Absolut hade det en påverkan efteråt. Speciellt eftersom jag håller på med en väldigt intensiv idrott. 

"SVÅRT BESLUT - ÄLSKAR ATT VARA HÄR" 

Emma Nordin har sedan ankomsten till Luleå från Modo gjort sju säsonger i klubben. Ännu så länge är inget nytt kontrakt påskrivet samtidigt som hon placeras i kinesiska klubben i kinesiska Kunlun tillsammans med tidigare kedjekompisen Michelle Karvinen.
- Statusen är att jag har blivit kontaktad om ett sådant alternativ. Sedan är det att väga fördelar och nackdelar med allting. Jag har inte tagit något beslut ännu.
- Jag känner att jag vill känna på det lite grann för att se om det är något jag vill ta mig an, alltså den utmaningen. Klart att det är ett svårt beslut att ta eftersom jag älskar att vara här (Luleå). Det känns som hemma.

Luleå håller givetvis sin dörr öppen till en fortsättning i klubben för henne.
- Det har varit väldigt positivt från deras sida och det känns skönt att känna, nu är jag inte jättegammal ännu, att då jag börjar komma upp i åren att dom ändå vill fortsätta samarbeta med mig.

Är Luleå enda alternativet du kan tänka dig i Sverige? 
- Ja, det skulle jag säga. Så länge Luleå vill fortsätta jobba med mig så vill jag fortsätta jobba med det laget.  

Superstjärnan Michelle Karvinen.

Superstjärnan Michelle Karvinen. Ronnie Rönnkvist



Även Michelle Karvinen ska ha fått anbud från den kinesiska klubben och till viss del påverkar hennes beslut även det beslut om kommande säsong som Emma Nordin kommer ta.
- Vi hade fem säsonger tillsammans här uppe. Fem väldigt bra säsonger dessutom. Vi trivs väldigt bra med att spela tillsammans. Sedan är vi två individer som tar våra egna beslut.
- Den kemin vi har på isen, klart att det lockar att vi förhoppningsvis någon gång ska få spela tillsammans igen.

Det kan väl även ske i Luleå?
- Det är inte helt omöjligt, svarar Emma Nordin med ett skratt. 

SATSAR MOT OS?

Emma Nordin kommer inte deltaga i landslagslägret och landskamperna mot Danmark i juni, men hon har inte stängt några dörrar till landslagsspel den här säsongen.
- Jag har hela tiden en bra dialog med Uffe (Lundberg) och gänget, vilket känns väldigt bra. Jag är positiv till att vara med säsongen som kommer. Som jag sa har vi haft en bra dialog om mina besvär rent fysiskt.
- Vi ska försöka vara smarta och se att jag får bästa möjliga förutsättningar för att kunna prestera, vilket känns väldigt bra.

Fem SM-guld, VM-spel, OS-spel, ryggproblem… Vad är det som får dig att trigga igång inför en ny säsong?

- Känslan av att vinna. Så är det. Framförallt efter den här säsongen som vi haft. Vi lyckades vinna samtidigt som vi kände stödet och kärleken från människor runtomkring oss.
- Att efter en sådan här säsong få möjligheten att vinna med folk som bryr sig om… Se glädjen hos supportrarna och publik och att få göra det tillsammans igen…
- Vanliga säsonger handlar det såklart om att vinna. Den kick man får av det är något speciellt. Att få göra det tillsammans med likasinnade i en grupp som jobbat under en lång tid tillsammans är vad som driver mig fortfarande.


Studio Oddset gästas av Jonathan Dahlén

Matchrapporter: Straffar avgjorde när SDE vann mot Luleå Straffar avgjorde när Luleå vann mot AIK Brynäs vann tidiga seriefinalen mot Luleå med 7-3 Formstarkt Luleå tog ännu en seger Petra Nieminen matchhjälte när Luleå vann mot Djurgården

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten