Sök
Pernilla Winberg plockar ut Johanna Fällman, Emma Nordin och Josefine Bouveng i truppen.
Ronnie Rönnkvist
Damkronorna

Experten: Så hade mitt VM-lag sett ut

På grund av coronapanedmin kommer Sverige inte få chansen att spela upp sig i A-gruppen i VM. Vi lät den tidigare storspelaren Pernilla Winberg, idag expert på C More, ta ut den trupp hon tycker skulle ha fått representera Damkronorna vid VM.

Som bekant blir det inget Hockey-VM för Sverige det här året. Tanken var att Damkronorna skulle ta sig tillbaka upp i A-gruppen igen efter debaclet 2019. VM blev inställt även 2020 vilket innebar att Ylva Martinsen som Förbundskapten inte fick chansen att ta upp laget i finrummet igen.

In har i stället Ulf Lundberg kommit som förbundskapten, men han får vänta till 2022 innan möjligheten att spela upp laget till A-VM kommer. Pandemin har under säsongen stoppat Damkronorna att samlas för läger och hur framtiden kommer att ser ut för vårt landslag då det gäller läger, matcher och turneringar kommer inledningsvis fortsätta styras av Covid-19. 

Hur skulle ett VM-lag kunna ha sett ut? Pernilla Winberg har gjort över 300 landskamper. Dessutom var hon med och vann det historiska OS-silvret i Turin 2006. Just nu håller en hjärnskakningsproblematik Winberg bort från spel i Linköping och landslaget, men hon har följt SDHL på nära håll via expertuppdrag på C More som ”sidekick” åt Apollonia Mälarberg

"EN BLANDNING"

Hockeysverige.se bad Pernilla Winberg plocka ut hur hennes VM-lag skulle ha sett ut 2021.

– Det har varit en speciell säsong tack vare corona. Därför har jag valt de spelare som har presterat bland de bästa under SDHL och USA-säsongerna. En blandning av spelare med rutin och hungriga yngre spelare.

Under en vanlig säsong med turneringar hade jag fokuserat mycket på de spelarna som presterat bra under landskamperna, när det har varit pressade situationer och vilka som vill vara avgörande spelare. Det är också viktig att spelarna passar bra in i gruppen inför ett mästerskap och att alla har sina roller för att bygga bästa möjliga VM-trupp där varje match är viktig.

Två spelare som skulle varit aktuella om dom varit tillgängliga är Hanna Olsson  som är skadad, och Erika Grahm som tackat nej.


MÅLVAKTER:

"Här har jag fokuserat på målvakter som har presterat bra i sina klubblag och varit avgörande faktorer under sina lags matcher".

Sara Grahn, Luleå
32 år – Spelat 21 matcher i SDHL. 93.8 i räddningsprocent 2020/21.
OS-spelare 2010, 2014 och 2018. VM-spelare 2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 och 2019.

Emma Söderberg, University of Minnesota-Duluth
22 år – Spelat 12 matcher i NCAA. 96.3 i räddningsprocent 2020/21

Lovisa Selander, Boston Pride
24 år. Spelat 12 matcher i NWHL. 94.7 i räddningsprocent 2020/21
VM-spelare 2019

Sara Grahn.Sara Grahn.Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

BACKAR 

"I mitt VM-lag vill jag ha positionssäkra och hårt jobbande backar med framför allt mycket rutin från mästerskap."

Emmy Alasalmi, AIK
27 år. 34 matcher, 4 mål och totalt 11 poäng samt 10 utvisningsminuter i SDHL 2020/21
OS-spelare 2018. VM-spelare 2015

Josefine Holmgren, Djurgården
27 år. 31 matcher, tre mål och totalt 13 poäng samt 24 utvisningsminuter i SDHL 2020/21
OS-spelare 2014. VM-spelare 2019

Maja Nylén Persson, Brynäs
20 år. 34 matcher, nio mål och totalt 27 poäng samt 8 utvisningsminuter i SDHL 2020/21
OS-spelare 2018. VM-spelare 2017 och 2019. 

Maja Nylén Persson under OS.Maja Nylén Persson under OS.Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Johanna Olofsson, Luleå
29 år. 34 matcher, 4 mål och totalt 23 poäng samt 47 utvisningsminuter i SDHL 2020/21
OS-spelare 2014 och 2018. VM-spelare 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 och 2019.

Jessica Adolfsson, Penn State University
22 år. 16 matcher, 4 mål och totalt 9 poäng samt 19 utvisningsminuter i NCAA 2020/21
VM-spelare 2017 och 2019.

Sofia Engström, Modo
32 år. 34 matcher, 3 mål och totalt 17 poäng samt 16 utvisningsminuter i SDHL 2020/21
OS-spelare 2014. VM-spelare 2019.


Johanna Fällman, Luleå
30 år. 33 matcher, 4 mål och totalt 10 poäng samt 26 utvisningsminuter i SDHL 2020/21
OS-spelare 2018. VM-spelare 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 och 2019.

Anna Kjellbin, HV71
26 år. 30 matcher, 3 mål och totalt 9 poäng samt 6 utvisningsminuter i SDHL 2020/21
VM-spelare 2016 och 2017.

Anna Kjellbin.Anna Kjellbin.Foto: Ronnie Rönnkvist

FORWARDS

"Här har jag lagt mitt fokus på de spelarna som tar för sig i sina klubblag både offensivt och defensivt och som har hållit en hög nivå under de senaste matcherna inför slutspelet. Det har blivit en blandning av poängplockare och hårt jobbande forwards men, framförallt spelarna med bäst form inför ett VM".

Emma Nordin, Luleå
29 år. 33 matcher, 22 mål och totalt 58 poäng samt 6 utvisningsminuter i SDHL 2020/21
OS-spelare 2010, 2014 och 2018. VM-spelare 2008, 2009, 2011, 2015, 207 och 2019.

Michelle Löwenhielm, HV71
25 år. 33 matcher, 14 mål och totalt 44 poäng samt 14 utvisningsminuter i SDHL 2010/21
OS-spelare 2014. VM-spelare 2012, 2013, 2015, 2016 och 2017.

Lisa Johansson, AIK
28 år. 34 matcher, 11 mål och totalt 22 poäng samt 6 utvisningsminuter i SDHL 2020/21
OS-spelare 2018. VM-spelare 2013, 2016, 2017 och 2019.

Sofie Lundin, Djurgården
21 år. 27 matcher, 6 mål och totalt 15 poäng samt 10 utvisningsminuter i SDHL 2020/21
VM-spelare 2019. 

Sofie Lundin.Sofie Lundin.Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Josefin Bouveng, Brynäs
19 år. 34 matcher, 22 mål och totalt 45 poäng samt 2 utvisningsminuter i SDHL 2020/21

Sara Hjalmarsson, Providence College
23 år. 17 matcher, 5 mål och totalt 15 poäng samt 6 utvisningsminuter i NCAA 2020/21
OS-spelare 2018. VM-spelare 2017 och 2019.

Olivia Carlsson, Modo
26 år. 30 matcher, 4 mål och totalt 16 poäng samt 30 utvisningsminuter i SDHL 2020/21
OS-spelare 2018. VM-spelare 2013, 2015, 2016, 2017 och 2019.

Sabina Küller, AIK
26 år. 28 matcher, 5 mål och totalt 10 poäng samt 22 utvisningsminuter i SDHL 2020/21
OS-spelare 2018. VM-spelare 2015, 2016, 2017 och 2019.


Linn Peterson, Luleå
27 år. 34 matcher, 7 mål och totalt 17 poäng samt 8 utvisningsminuter i SDHL 2020/21

Lina Ljungblom, Modo
19 år. 33 matcher, 14 mål och totalt 30 poäng samt 43 utvisningsminuter i SDHL 2020/21
VM-spelare 2019.

Lina LjungblomLina LjungblomFoto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

Felizia Wikner Zienkiewicz, HV71
21 år. 33 matcher, 8 mål och totalt 13 poäng samt 6 utvisningsminuter i SDHL 2020/21.

Linnea Johansson, Linköping
18 år. 35 matcher, 10 mål och totalt 24 poäng samt 14 utvisningsminuter i SDHL 2020/21.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten