Joakim Andersson.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
SHL

”Blir frustrerad på mig själv att jag inte får ut allt av mitt spel”

Joakim Andersson fick fart på karriären igen under sina två år i HV71.
Trots det är han inte nöjd utan menar att han har mycket mer att ge än vad han visar ute på isen.
– Jag tycker att jag borde göra mer av det jag får. Jag behöver snäppa upp ännu mer, säger 31-åringen till hockeysverige.se.

Efter att ha spelat över 200 NHL-matcher för Detroit Red Wings vände Joakim Andersson hem till Sverige för SHL-spel med Örebro. Säsongerna i Närke var dock skadefyllda och när han väl var på isen hade han svårt att få spelet att stämma. 

Han flyttade därför till Jönköping för spel i HV71 där han fick saker att stämma igen. 

Under sina två säsonger där gjorde han 41 poäng på 100 matcher. I våras stod det klart att klubben inte ville förlänga kontraktet med den 31-årige centern. 

– Jag trivdes bra att spela i HV. Det är en bra klubb och det var ett härligt gäng där. Därför är det klart att det är tråkigt att inte spela vidare där, säger Joakim Andersson till hockeysverige.se.

”HADE VELAT STANNA KVAR”

Bohuslänningen hade gärna stannat kvar i HV71 men menar att klubben inte hade plats för honom. 

– Vi pratade tidigt under hösten och då visste jag inte riktigt om jag ville vara kvar eller testa något annat men sedan hade de bara en plats kvar (för en toppcenter), annars var det ju fullt i truppen, säger han och fortsätter:
– Man hade väl velat stanna kvar men nu har man ju också lärt sig hur branschen funkar. Det finns bara ett visst antal platser och ibland söker man andra spelartyper, beroende på vad man redan har. Det är inget konstigaste än så.

Joakim Andersson hade en stark höst i årets SHL-säsong.Joakim Andersson hade en stark höst i årets SHL-säsong.Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Hur tycker du att de här två åren i Jönköping har varit?
– Jo, men helt okej tycker jag. För egen del har jag blandat lite för mycket, kan jag tycka, främst i offensiven. Det har varit två stabila säsonger. Hösten som var här nu var det bästa som jag spelat på ett gäng år men våren var inte alls lika bra. Det har varit lite upp och ner, okej men inte mer.

Joakim Andersson säger att han har mer att ge och mer att visa än vad han visade upp under tiden i HV71.

– Jag tycker att jag borde ha kunnat göra mer där. Det är både lite vad man får för möjlighet men även vad jag gör av tiden jag får på isen och vad man har för roll spelar ju också in.

Skulle du säga att det beror på rollen/istiden du fick eller att du inte tog tillvara på det du fick? 
– Det är väl alltid en blandning, det är olika i olika perioder. Man får ha respekt för att det alltid finns andra bra spelare i laget och man ska ju hitta balans i ett lag också. Jag tycker att jag borde göra mer av det jag får. Jag behöver snäppa upp ännu mer.
– Jag kan bli lite frustrerad på mig själv att jag inte får ut allt av mitt spel. Men under de här två åren har jag ändå lagt en bra grund att bygga vidare från.

FICK FART PÅ KARRIÄREN IGEN

Trots att det inte blev som han hade hoppats ute på isen i HV71 så var det en stor förbättring mot tiden i Örebro. Att HV gav honom chansen är något som nu har hjälpt honom att få fart på karriären igen. 

– Absolut, de två åren i Örebro blev inte bra någonstans för mig. Jag har ju kunnat vara med på i princip allting här i HV, alla träningar och nästan alla matcher. Jag tycker att jag delvis har hittat tillbaks till det spelet som jag vet att jag kan. Det finns mycket positivt med de här två åren. Det är skönt att allt har funkat och att man fortfarande kan känna att man kan prestera bra hockey.

I början av årets säsong var Joakim Andersson inne i ett stim och gjorde sju mål på elva matcher. Just under den perioden spelade han sin bästa hockey på flera år, enligt honom själv.
Just offensiven är det som Andersson vill förbättra och bygga vidare på. 

– Det defensiva spelet, struktur och allt sånt där sitter i ryggmärgen nu när jag gjort den biten i så många år. Jag tycker att jag borde vara bättre i offensiven och utnyttja det mer. Bättre passningsspel och hålla i pucken mer, det är sådana bitar som jag känner att jag kan mycket bättre än jag visat.
– Produktion är alltid en grej men just helheten spelmässigt i min tvåvägsroll som center i höstas var det bästa som jag gjort på väldigt lång tid, på flera år. Det är på den nivån man vill ligga men över en längre tid.

Det har nu gått flera månader sedan uppbrottet med HV71 och 31-åringen har tagit med familjen hem till västkusten. Där försöker han hålla igång så bra som möjligt för att vara redo att ta ett kliv framåt nästa säsong. 

– Jag var kvar i Jönköping hela våren, jag och Oscar Sundh tränade tillsammans där vilket funkade bra. Nu är jag i Göteborg och kör med en fystränare som jag har haft tidigare som lägger upp schema.

Var karriären fortsätter för Joakim Andersson är ännu oklart.Var karriären fortsätter för Joakim Andersson är ännu oklart.Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

”FINNS INTRESSE FRÅN BÅDE SVERIGE OCH UTLANDET”

Joakim Andersson är nu en av många spelare som står utan klubb. Det är en väldigt speciell situation då få klubbar satsar på att värva spelare just nu. 

– Det har ju varit ganska annorlunda här, vilket man kan förstå. Det har ju inte hänt så mycket på marknaden så jag är väl öppen för det mesta, det måste man väl vara nu. Vet inte riktigt vad det blir i slutändan.

Det saknas dock inte intresse utan centern har lite alternativ inför nästa säsong men det är fortsatt mycket osäkerhet kring läget.

– Intresse vet jag att det har varit men det är väl likadant för många klubbar, att det är osäkra tider. De vågar inte lägga på sig mer utgifter i det här läget och det är ju fullt förståeligt. Det är många som sitter utan klubb nu. Förhoppningsvis drar hockeyn igång igen som det ska till hösten så att lagen kan värva fullt ut och man kan lira igen.

Joakim Andersson har fått vänta ett tag nu och är beredd att det kan ta lite tid innan någonting är klart. 

– Lite övergångar har ju blivit klara, mycket mindre än vad det brukar vara. Det kan nog ta tid men det kan gå fort också.
– Jag vet ju att det finns intresse men från intresse till att det blir klart, det är väldigt olika hur lång tid det tar eller vad som kan hända där.

Du säger att det finns intresse, är det från Sverige eller utlandet? 
– Det jag har hört från min agent är att det är både svenska och utländska klubbar som är intresserade. Vi får se vart det landar till slut. Jag är öppen för både ock så man får se vad som dyker upp som känns rätt i magen.


TV: Insidern med senaste nytt - kring NHL:s eventuella omstart

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten