Efter nio raka förluster fick Leksand äntligen vinna igen.

Efterlängtad seger för Uffes Leksand

Leksand hade förlorat nio matcher i rad, fyra med Roger Melin som tränare och fem sedan Uffe Samuelsson tog över. Under lördagskvällen blev det dock äntligen en seger för Uffe och hans Leksand som vann med 3-0 i ångestmötet mot Oskarshamn.

Svep från kvällens fyra matcher i SHL:

Leksand – Oskarshamn 3–0 (2-0,1-0,0-0)

Leksand: Patrik ZackrissonSebastian WännströmMarek Hrivík
Oskarshamn: –

Leksand hade förlorat nio raka matcher, fyra med Roger Melin och fem efter att Ulf Samuelsson tog över som tränare. Lagets senaste seger kom den 18 januari när laget mötte Oskarshamn.
När dalalaget nu återigen ställdes mot Oskarshamn fick Tuffe Uffe äntligen jubla för en vinst som Leksandstränare.

Den kritiserade stjärnan Patrik Zackrisson hade inte gjort ett enda mål under 2020 och gick 14 matcher utan att göra mål innan veckans matcher. Mot Djurgården i torsdags bröt han måltorkan och i kväll blev han målskytt för andra matchen i rad.
Även Sebastian Wännström och Marek Hrivik blev målskyttar för Leksand som gjorde alla sina tre mål i powerplay.

Positivt för Leksand men det fortsätter gå dåligt för Oskarshamn. Smålänningarna har nu förlorat åtta raka matcher och väntar på sin första seger efter att ha sparkat Håkan Åhlund och plockat in tränarduon Per-Erik Johnsson och Jeff Jakobs

Växjö – Linköping 2–1 (1-0,1-1,0-0)

Växjö: Emil PetterssonFredrik Karlström.
Linköping: Broc Little.

En väldigt viktig match runt slutspelsstrecket. Det skiljde tre poäng mellan lagen inför kvällens match där Växjö innehar den sista slutspelsmatchen medan LHC ligger tolva. Vid seger kunde Linköping alltså skapa rejäl spänning inför slutet av grundserien.

Emil Pettersson styrde in ett skott i powerplay och bröt därmed en tio matcher lång måltorka. Den tidigare LHC-forwarden blev sedan målskytt på straff och de två målen räckte för Växjö som nu tar ett stort kliv mot slutspel då man nu är sex poäng före Linköping och tre före Brynäs.

Broc Little blev Linköpings enda målskytt och amerikanen är en av SHL:s allra hetaste målskyttar med sex mål på de sex senaste matcherna. LHC får nu svårt att nå slutspel den här säsongen.

Skellefteå – Rögle 4–3 (0-0,2-2,2-1)

Skellefteå: Joakim Lindström 2, Robin AlvarezOscar Möller
Rögle: Ted Brithén 2, Chris DeSousa

SHL:s två formstarkaste lag ställdes mot varandra under lördagskvällen. Både Skellefteå och Rögle kom från sex raka vinster inför kvällens möte och jagade sjunde segern i rad.

Det blev även lika jämnt som det låter. Skellefteå tog först ledningen med 2-0 efter att bland annat Joakim Lindström blev målskytt. Rögle vände dock på steken och tog ledningen med 3-2 i början av den tredje perioden.

Då klev Skellefteåstjärnorna Oscar Möller och Lindström fram igen och sköt varsitt mål för att vända tillbaka på matchen. Lindströms 4-3-mål kom med endast drygt två minuter kvar att spela.

Rögles stjärnor har annars haft en riktigt stark vecka och fortsatte producera under lördagen. Ted Brithén sköt i tisdags sitt första SHL-hattrick och sköt nu två nya mål för ängelholmarna. Den kanadensiska backduon Éric Gélinas och Kodie Curran har blivit assistkungar för Rögle. Curran har stått för sex assist på tre matcher den här veckan medan Gélinas har stått för fem poäng på tre matcher, ett mål och fyra assist.

I kvällens möte räckte dock inte deras insatser utan Rögles segersvit tog slut på sex matcher. Skellefteå har nu vunnit sju raka matcher och skapar lite distans till lagen utanför topp sex.

Örebro – Djurgården 5–2 (2-0,1-1,2-1)

Örebro: Jonathan Andersson 2, Daniel Muzito BagendaShane HarperMathias Bromé,
Djurgården: Dick AxelssonKalle Östman.

Örebro har haft det tufft på sistone med fyra raka förluster och endast en vinst på de åtta senaste matcherna samtidigt som Djurgården har varit inne i en formstark period.

Hemmalaget kom därför ut och rivstartade och skaffade sig tidigt en 3-0-ledning och till den tredje perioden hade ledningen växt till hela 5-1 för närkingarna.

Det var de vanliga stjärnorna som klev fram för Örebro. Mathias Bromé samt Daniel Muzito Bagenda stod för 1+1, Ryan Stoa och Robin Kovács för två assist vardera medan backen Jonathan Andersson stack ut mest med sina två fullträffar.

Örebro skapar nu återigen spänning runt topp sex-strecket i SHL då de nu endast är en poäng bakom lagen på kvartsfinalplats.