Linköping är nu mycket nära slutspel
SDHL 1

Linköping allt närmare slutspel

Slutspel är väldigt när för Linköping nu efter kvällens straffseger mot Djurgården. Med två omgångar kvar att spela räcker det med endast en poäng till för att plasten ska vara helt säkrad.

Linköping-Djurgården 4-3 (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Linköping: Zoe Hickel x2, Isabell PalmSaana Valkama (avgörande straff)

Djurgården: Sarah BujoldJosefin BouvengLova Blom

Förutsättningarna var glasklara för Linköping. Seger ikväll mot Djurgården skulle göra att man säkrade en slutspelsplats. Med den vetskapen kom man ut hungriga och tog också ledningen i matchen genom Zoe Hickel. Isabell Palm kunde dubbla ledningen innan Sarah Bujold sköt gästerna in i matchen i slutet av den första perioden.

Djurgården öste sedan på framåt med skott mot Eveliina Suonpää i Linköpings målbur och fick också till slut in kvitteringen genom Josefin Bouveng. Vändningen skulle också bli komplett när Lova Blom sköt 2-3 i den tredje perioden men Linköping jobbade sig tillbaka och Zoe Hickel kunde skjuta sitt andra mål i matchen fram till 3-3.

Matchen till förlängning och senare straffar där till slut Saana Valkama kunde avgöra för Linköpings del. Bonuspoängen till hemmalaget som nu är mycket nära slutspel. Med två omgångar kvar att spela har man sex poäng till godo på Modo som jagar. Modo och Linköping möts i den sista omgången av SDHL.