"PW", William Karlsson och Filip Forsberg – tre tidigare vinnare.
Foto: Bildbyrån/USA TODAY Sports
HockeyAllsvenskan

Vann Guldgallret – så gick det sen

Sedan 2010 har Hockeyallsvenskan delat ut Guldgallret till ligans främste juniorspelare. Bland de tidigare vinnarna finns NHL-stjärnor som Filip Forsberg och William Karlsson.
Men hur har det gått för de övriga vinnarna, egentligen?

Under gårdagen presenterade Hockeyallsvenskan sina 14 nominerade spelare till Guldgallret 2020. De 14 namnen kommer att bli 15 under fredagen, då C Mores expert Harald Lückner presenterar sitt wild card. En expertjury, innehållandes av bland andra Hockeysverige.ses chefredaktör Uffe Bodin röstar sedan fram vinnaren bland de nominerade. 

Priset har delats ut sedan 2010 och bland de tidigare vinnarna återfinns bland andra NHL-stjärnor som Filip Forsberg och William Karlsson. Totalt nio spelare har fått motta priset under de tio år som det delats ut – men hur har karriären egentligen gått efter att de fått den ärofyllda utmärkelsen?

2010: Fredrik Pettersson Wentzel, målvakt, Almtuna

"PW" blev den första spelaren någonsin att tilldelas Guldgallret efter sin strålande säsong för Almtuna under säsongen 2009/10. Den då 18-årige målvakten noterades för en räddningsprocent på 92,8 procent och släppte bara in 1,77 mål per match under de 37 matcher han spelade för Uppsalalaget.

Säsongen efter lånades Petterson Wentzel ut till SHL-klubben Timrå och fick även chansen att representera Sverige i JVM. 2011 skrev "PW" på för Färjestad. Under sina fyra säsonger i Färjestad utvecklades han till en Tre Kronor-kalibrig målvakt och säsongen 2014/15 fick han göra tre landskamper för a-landslaget.

2015 landade burväktaren in i HV71 där han skulle spendera tre säsonger, där den sista toppades av med att vinna hans hittills enda stora titel – SM-guld. Efter ett år i tyska Düsseldorf återvände "PW" till Sverige och SHL inför den här säsongen, då han skrev på för nykomlingen Oskarshamn.

Fredrik Pettersson Wentzel anno 2010.Fredrik Pettersson Wentzel anno 2010.Foto: Björn Tilly/Bildbyrån

2011: Markus Ljungh, center, Västerås

Den lille centern tog Hockeyallsvenskan med storm under säsongen 2010/11 när han levererade 32 poäng på 49 matcher – en notering som tog honom hela vägen till en Guldgallret-utmärkelse. 

Ljungh hade svårt att följa upp sin fina debutsäsong i Västerås a-lag och backade lite i produktionen under den efterföljande säsongen. 2012 valde Djurgården, som då spelade i Hockeyallsvenskan, att plocka in centern som under sin första säsong stod för blygsamma sju poäng. Säsongen därpå började dock Ljungh visa prov på gamla takter då han steppade upp poängproduktionen rejält (32 poäng) och var en bidragande orsak till att Djurgården kunde ta steget upp till SHL igen.

Väl i SHL fortsatte Ljungh att utvecklas och blev snabbt en av lagets viktigaste spelare även på högsta nivå. 2015 landslagsdebuterade Ljungh innan han 2018 lämnade huvudstadsklubben för en säsong i HV71, där han slog personligt poängrekord med 40 poäng (16+24) på 52 SHL-matcher för Jönköpingsklubben.

Skrev inför den här säsongen på ett KHL-kontrakt med Admiral Vladivostok, där det den här säsongen blivit 33 poäng på 51 matcher. Han har även fått chansen i landslaget igen efter tre säsonger utan landslagsspel.

2012: William Karlsson, center, Västerås  

Även 2012 blev det en Västeråscenter som fick motta det ärofyllda priset. William Karlsson öste in 45 poäng på 46 matcher för västmanlänningarna i Hockeyallsvenskan under säsongen 2011/12 och prisades fullt välförtjänt med Guldgallret.

Efter succén i Västerås skrev Karlsson på för HV71 där han spenderade två säsonger innan flyttlasset gick till Nordamerika för spel i Anaheim Ducks. Totalt blev det 18 NHL-matcher i Ducks innan Karlsson trejdades till Columbus Blue Jackets under sin debutsäsong i ligan, ett Columbus där han sedermera fick en defensiv och relativt undanskymd roll.

2017 valde Blue Jackets att inte skydda Karlsson i expansionsdraften, vilket gjorde att Vegas Golden Knights valde att plocka upp den svenske centern. Väl i Vegas tog Karlssons NHL-karriär en helt ny vändning, där han gick från att vara en defensiv tvåvägscenter till att bli en högproducerande offensiv kraft. Under sitt första år i Golden Knights sköt Karlsson 43 mål på 82 matcher och var en av nyckelspelarna i det lag som gick hela vägen till Stanley Cup-final under lagets första år i ligan.

Karlsson är i dag en av nyckelspelarna i Golden Knights och skrev inför den här säsongen på ett åttaårskontrakt värt 47,2 miljoner dollar med Vegas.

William Karlsson gjorde succé i Västerås.William Karlsson gjorde succé i Västerås.Foto: Peter Krüger/Bildbyrån

2013: Filip Forsberg, forward, Leksand

Hade redan innan säsongen 2012/13 spelat en a-lagssäsong i Leksand, men det var under den här säsongen som Filip Forsberg slog igenom på allvar på seniornivå. 

Den talangfulle forwarden från Leksand hade skrivit NHL-kontrakt med Washington inför säsongen och trejdades under säsongen till Nashville. Den då 18-årige Forsberg var dock kvar i hockeyallsvenska Leksand där han på 38 matcher stod för 33 poäng. Efter att han mottagit Guldgallret stack han över till Nordamerika och avslutade säsongen med fem matcher i Nashville.

Efter att ha spenderat större delen av säsongen 2013/14 i AHL-laget Milwaukee slog sig Forsberg in ordentligt i Predators säsongen 2014/15, då han producerade 63 poäng på 82 matcher. Sedan dess har leksingen varit en nyckelspelare för Nashville och skrev 2016 på ett sexårskontrakt värt 36 miljoner dollar med klubben.

Den här säsongen har Forsberg noterats för 37 poäng på 46 matcher för Predators.

2014: Lukas Bengtsson, back, Mora  

Efter att ha flyttat till Mora från Djurgården inför säsongen 2010/11 för att gå hockeygymnasium i staden fick Bengtsson sitt stora genombrott i klubben under säsongen 2013/14. Den högerfattade backen blev ett offensivt hot från sin plats på blålinjen i dalaklubben och stod för 33 poäng på 45 matcher.

Samma säsong fick Bengtsson spela JVM med Juniorkronorna och säsongen därpå fick backen avsluta säsongen med att spela SM-slutspel med Frölunda. 2016 var Bengtsson en viktig del i det Frölunda-lag som bärgade SM-guldet och samma vår skrev backen på sitt första NHL-kontrakt med Pittsburgh Penguins.

Efter två skade- och sjukdomsfyllda år i Nordamerika flyttade Bengtsson hem till Sverige inför fjolårssäsongen. Där blev han snabbt en nyckelback i Linköping och fick under säsongen debutera i a-landslaget. Hans fina spel i SHL öppnade upp nya möjligheter utomlands och inför den här säsongen skrev Bengtsson på ett tvåårskontrakt med den ryska KHL-giganten SKA St.Petersburg.

I dag är Lukas Bengtsson landslagsback.I dag är Lukas Bengtsson landslagsback.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

2015 och 2016: Robin Kovács, forward, AIK

Kovács är hittills den enda spelaren som vunnit Guldgallret två gånger om, då han lyckades ta hem priset både 2015 och 2016. Säsongen 2014/15 stod forwarden för 28 poäng på 52 matcher för AIK vilket gjorde att SHL-klubbarna fick upp ögonen för honom. 

Efter den fina säsongen i AIK skrev Kovács på för Rögle, men lånades snabbt tillbaka till AIK där han stod för en än bättre säsong och noterades för 34 poäng på 44 matcher.

Säsongen efter den andra Guldgallret-utmärkelsen testade Kovács lyckan i Nordamerika, men efter en säsong med uteslutande AHL-spel med Hartford valde den då 20-årige forwarden att återvända till Sverige för spel med Luleå. Kovács blev en publikfavorit i Norrbotten under sina två och en halv säsonger i klubben innan han under minst sagt uppmärksammade former lämnade klubben för spel i Örebro tidigare i vintras.

2017: Jonathan Dahlén, forward, Timrå

Efter en imponerande debutsäsong i Timrås a-lag säsongen 2015/16 blev säsongen 2016/17 en riktig hit för Jonathan Dahlén. Forwarden stod för imponerande 44 poäng på 45 matcher för medelpadingarna och fick fullt välförtjänt motta priset som Hockeyallsvenskan bästa junior.

Dahlén skrev NHL-kontrakt med Vancouver under våren men lånades tillbaka till Timrå säsongen därpå, där han var en starkt bidragande orsak till att klubben kunde ta sig tillbaka till SHL efter fem säsonger i Hockeyallsvenskan.

Dahlén följde dock inte med Timrå upp till SHL, utan i stället spenderade han fjolårssäsongen i AHL med först Utica Comets innan han senare under säsongen trejdades till San Jose, där han fick spela AHL-hockey med klubbens farmarlag San Jose Barracuda.

Inför den här säsongen kom parterna dock överens om att det bästa för Dahlén vore en återkomst till Timrå, där han den här säsongen som utlånad från San Jose fullkomligt öst in poäng i Hockeyallsvenskan. Till dags datum har det blivit 63 poäng på 43 matcher för 22-åringen från Östersund.

Jonathan Dahlén terroriserar alltjämt de hockeyallsvenska försvaren.Jonathan Dahlén terroriserar alltjämt de hockeyallsvenska försvaren.Foto: Pär Olert/Bildbyrån

2018: Jacob Olofsson, forward, Timrå

Även året därpå var det en Timråspelare som var den främsta junioren i Hockeyallsvenskan. Jacob Olofsson var med sina 21 poäng på 43 matcher lagets femte bäste poängplockare när laget tog klivet upp från Hockeyallsvenskan till SHL.

Olofsson stannade kvar i Timrå under återkomstsäsongen i högstaligan, där han personligen noterades för nio poäng på 34 matcher och fick chansen att representera Juniorkronorna i JVM. 

Sejouren i SHL blev dock bara ettårig för Timrå, som efter en tuff matchserie mot Oskarshamn fick se sig besegrade efter sju matcher. Olofsson valde dock att stanna i SHL, då han inför den här säsongen skrev på för Skellefteå AIK. 19-åringen plågades av skador under inledningen av säsongen innan han fick ångan ordentligt senare under hösten. I samband med JVM-uttagningen i december skadade dock Olofsson axeln, vilket innebar att han missade turneringen.

Efter att ha gjort ett par matcher efter jul stod det senare klart att axeln skulle behöva en operation, vilket innebär att han kommer bli borta från spel under resterande delen av säsongen.

2019: Samuel Ersson, målvakt, Västerås

Samuel Ersson slog igenom med dunder och brak för Västerås den gångna säsongen. Målvakten hämtades in från Brynäs juniorlag och förväntades slåss med Marcus Dahlbom om förstaspaden för västmanlänningarna.

Ersson tog dock kommandot redan från start och var ett av hockey-Sveriges absolut största utropstecken under fjolårssäsongen. Han blev förstavalet i Tomas Monténs JVM-lag och fick fullt välförtjänt priset som Hockeyallsvenskans bästa junior i början av mars.

Senare under våren belönades även Ersson med en plats i Rikard Grönborgs landslagstrupp, där han hann med en match under Tre Kronors VM-uppladdning.

Den här säsongen återvände Ersson till Brynäs för att dela målvaktssysslan med Joacim Eriksson. Totalt har det blivit 24 matcher för 20-åringen, som står noterad för en räddningsprocent på 89,6 och som i snitt släpper in 2,68 mål per match.

Samuel Ersson vann priset ifjol.Samuel Ersson vann priset ifjol.Foto: Joel Marklund/Bildbyrån


 


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
lördag 01 oktober
13:00 AIK - Luleå SDHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
15:15 Timrå - Färjestad SHL
15:15 HV 71 - Oskarshamn SHL
15:30 Linköping - Brynäs SDHL
16:00 Göteborg - Djurgården SDHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 Rögle - Linköping SHL
18:00 Örebro - Skellefteå SHL
18:00 Frölunda - Leksand SHL
18:00 Västerås - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Philadelphia Flyers NHL
söndag 02 oktober
13:00 HV 71 - Djurgården SDHL
14:00 Göteborg - Linköping SDHL
15:00 Malmö - Brynäs SHL
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
måndag 03 oktober
03:00 Ostersund - Vastervik Hockeyallsvenskan
03:00 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 oktober
18:00 Ålborg - Luleå Champions Hockey League
18:05 Rögle - Zürich Champions Hockey League
19:00 Kristianstad - Djurgården Hockeyallsvenskan
20:00 Belfast - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten