Justin Crandall stängs av i tre matcher
Foto: Bildbyrån/Johan Löf
HockeyAllsvenskan

Både böter och avstängning väntar för stjärnforwarden

ANNONS
Södertälje valde att anmäla Björklövens amerikanske forward Justin Crandall till disciplinnämnden efter en sen tackling på Hugo Gustafsson. Nu stängs stjärnfowraden av i tre matcher och får dessutom betala 5 073 kronor i böter.

Det var i den tredje perioden som Justin Crandall delade ut en mycket sen tackling på Södertäljes JVM-forward Hugo Gustafsson som fick lämna isen med en befarad hjärnskakning. Amerikanen fick en två minuters utvisning för tacklingen men Södertälje valde att anmäla Crandall till disciplinnämnden efter matchen. 

 Vi tycker att tacklingen är respektlös. Vi anser att han vet vad han gör där. Man har ett val att göra som spelare när man går in för att tackla – men det där är alldeles för sent. Först går han ned för att bryta passningen, sedan sätter han in tacklingen, sa SSK.s sportchef Mikael Samuelsson till LT.

Befann sig i en försvarslös position  

Efter att disciplinnämnden tagit en extra titt på incidenten har man kommit fram till att stänga av Crandall de nästkommande tre matcher och dessutom ge honom böter på motsvarande 5 073 kronor. Man menar att tacklingen var mycket sen och att tacklingen utdelades mot en spelare som befann sig i en försvarslös position.

Det gör nu att Björklövens näst bäste poängplockare den här säsongen missar det heta toppmötet med Timrå ikväll. Det innebär även att han missar matcherna mot Mora och Karlskrona. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games