Tobias Viklund.
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Stjärnbacken fortsatt aktuell för Modo: "Har en bra dialog"

ANNONS

Tobias Viklund står fortfarande utan klubbadress efter att ha lämnat KHL i våras. Den landslagsmeriterade backen tränar dock fortfarande med Modo och ryktas sajna för klubben.
– Vi får se vad som händer framöver, berättar Modos sportchef Fredrik Glader för ÖA.

Efter sex år utanför Sveriges gränser har Tobias Viklund ryktats vara på väg tillbaka till Sverige. Det är Modo som sägs vara huvudspåret och under sensommaren och hösten har 33-åringen tränat med laget. 

Det är dock ännu inte klart var Viklund kommer att spela den här säsongen. Han tränar fortfarande med Modo och kan därför vara aktuell för spel i klubben.

Nu kommenterar den nye sportchefen Fredrik Glader situationen kring Viklund.
– Tobias har vi en bra dialog med, vi vet var vi har varandra så att säga, det tycker jag är otroligt bra. Tobias tränar här, så får vi se vad som händer framöver, säger Glader till Örnsköldsviks Allehanda

SÄGS BLICKA UTOMLANDS

Tobias Viklund spelade senast i KHL-klubben Kunlun Red Star i Kina. Det har även blivit spel i Ryssland och Tyskland under sin utlandssejour. I slutet av augusti kommenterade han själv situationen och sade att han först och främst blickar utomlands igen.
– Jag blickar tillbaka dit, så får vi se om det öppnar sig något. Men trupperna har varit satta en längre tid så jag har inte räknat med att det ska hända något på senare tid. Serien kanske måste dra igång så får vi se om det händer saker. Även runtom i Europa, får vi se om det dyker upp något som känns relevant, sade han då till MODO Channel, och öppnade för eventuellt spel i Modo.
– Absolut kan det bli ett alternativ, men det är svårt att svara på. Vi vet var vi har varandra och det är bra att man kan ha det så.

Det är snart två månader sedan Tobias Viklund började träna med Modo och det är fortsatt oklart om han blir kvar i Örnsköldsvik eller återvänder till spel i utlandet. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games