Sök
Sam Hallam.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
SHL

"Blir lite förbannad och sugen på att motbevisa folk"

Växjö har varit en av SHL:s stora besvikelser under säsongsupptakten. Smålänningarna har kammat noll under de fyra inledande matcherna, men hos tränaren Sam Hallam finns ingen oro över de uteblivna poängen.
– Vi tycker att vi presterat bättre bitvis än vad resultatet visar. Det är också upp till oss att bevisa det i långa loppet, säger Hallam till hockeysverige.se.

Växjös inledning i SHL den här säsongen har inte varit optimal. Visserligen har det bara gått fyra omgångar, men minst gjorda mål av alla lagen tillsammans med HV71, noll poäng och en sistaplats i tabellen är nog inte vad Sam Hallam och hans manskap hade räknat med. 

Hallam själv är givetvis inte nöjd med inledningen av serien på något vis.
– Själva tabellen är inte alls viktig i det här läget, säger Sam Hallam till hockeysverige.se och fortsätter:
– Däremot att vi inte tagit något poäng är lite frustrerande och nu börjar jag bli lite förbannad eller vad jag ska säga. Insatserna har varit varierande. Jag kan tycka att vi i två av matcherna har fått dåligt betalt. I två av matcherna har vi inte varit bättre.

När du säger förbannad, hur menar du då?
– Någonstans känner jag att det får vara bra. Jag blir absolut inte förbannad på laget utan mer på snacket som blir runtomkring, vilket är fullt naturligt. Klart att människor runtomkring ser en chans att sabla ner lite på oss.
– Det här gör att jag blir lite förbannad och sugen på att motbevisa folk. Det tror jag är en ganska naturlig reaktion.

190914se022-1569398628.jpgSam Hallam har haft en del att fundera över under säsongsinledningen.Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

"HAR EN GANSKA TYDLIG BILD VAD VI VILL GÖRA"

Hur ser du på prestationen så här långt, du sa att ni blandat en del?
– Det är senaste matchen jag har på näthinnan (Skellefteå 1–4). Den tycker jag var ganska svag redan från start. Efter vi gjort ett ganska dåligt fem minuters powerplay tycker jag inte att vi någon gång är uppe på en riktigt bra nivå.
– Däremot tycker jag båda matcherna innan det, Djurgården hemma och Färjestad borta, att vi långa stunder är uppe på en väldigt hög nivå. Vi började uppe i Luleå där det som vanligt var väldigt tillknäppt och så vidare. Vi släppte inte till så mycket, men vi skapade inte heller så mycket.
– Jag kan känna att vi har stått för en riktigt dålig match och det var den hemma mot Skellefteå.

Det är många nya i Växjö, känner du att alla har hittat sina roller och alla kommit på ”rätt plats”?
– Det är jättesvårt att svara på. Vi har bytt mycket folk, vilket också många andra lag har gjort.
– Jag upplever att vi har en ganska tydlig bild av vad vi vill göra. Jag upplever också att spelarna känner sig ganska trygga. Det är min upplevelse och känsla. Med det sagt är det omöjligt för mig att svara på din fråga.

"DET HÄR KAN JAG BLI LITE FÖRBANNAD PÅ"

Sam Hallam upplever också att det är en bra känsla bland spelarna i omklädningsrummet trots fyra raka förluster.
– Vi hade en lite längre sittning idag (läs: igår) än vi brukar. Vi snackade igenom läget lite och om några bitar i spelet.
– Efter våra fyra matcher har jag samlat in en del saker uppbackat med lite statistik, bilder och sådant. Saker vi vill göra lite bättre. Jag är glad att vi har några killar som varit med väldigt länge i föreningen men även i liknande situationer.
– Jag upplever att det är väldigt lugnt och fokuserat, men sedan ska det såklart komma ut i match också.

Det är bara fyra omgångar och runt 50 kvar, ska man dra några som helst växlar så här tidigt in i serien?
– Både och. Det är här jag kan bli lite förbannad på, att behöva sitta och svara på sådana frågor eftersom det är svåra frågor att svara på. Vi får se framöver.
– Klart att det är lite resultat fram och tillbaka i starten, precis som det brukar vara. Några underpresterar medan andra överpresterar. Vi tycker att vi presterat bättre bitvis än vad resultatet visar. Det är också upp till oss att bevisa det i långa loppet.

190921jo027-1569398793.jpgVäxjö föll i senaste matchen mot Skellefteå.Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

SUCCÉNYKOMLINGEN VÄNTAR: "KOMMER MÖBLERA OM"

Nu väntar serieledande Oskarshamn hemma på torsdag för Växjö, ett derby med förhoppningsvis mycket folk på läktarna.

Kommer vi få se några justeringar i laget och spelet inför det mötet?
– Ja, tittar man noga så hoppas jag verkligen det. Spelmässigt kommer jag inte gå ut med dom justeringar vi kommer göra.
– Vi kommer möblera om lite i formationerna. Sedan tror jag inte svaret ligger i formationerna, men samtidigt är det något vi vill göra för att ska lite ny energi. Under första fyra matcherna, som var så tätt på varandra, kände jag inte att det fanns så jättemycket att ändra på. Vi gjorde någon korrigering under resans gång.
– Nu fick vi fyra matcher och efter det några dagar att fundera på. Då tyckte vi det var lämpligt att möblera om lite.

Hur ser du på Oskarshamns inledning av SHL?
– Vi såg redan under försäsongen att dom gjorde många bra resultat. Som nykomling, dom har många kvar från förra säsongen som har en härlig känsla kvar av att gå upp.
– Samtidigt har dom något att bevisa så jag är inte speciellt överraskad att Oskarshamn plockar poäng så här i starten.

Vad ser du som Oskarshamns styrka?
– Det tänker jag inte prata om här inför vår match, men dom har ett tryggt grundspel som dom jobbar på. Dom fick testa det i tuffa miljöer förra säsongen och har sedan byggt vidare på det, avslutar Sam Hallam. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten