4.07436358 Feb 17, 2018; Tampa, FL, USA; New Jersey Devils goaltender Eddie Lack (31) makes a save against the Tampa Bay Lightning during the second period at Amalie Arena. Mandatory Credit: Kim Klement-USA TODAY Sports IBL …
SHL

”Han är en jättebra målvakt som vi gärna ser i Leksandströjan”

ANNONS

Leksand är på målvaktsjakt inför återkomsten till SHL. För Hockeypuls berättar klubbens general manager Thomas Johansson att NHL-målvakten Eddie Läck är ett namn som kommit på tal.
– Vi har tittat på det. Han är en jättebra målvakt som vi gärna ser i Leksandströjan, säger Johansson till sajten.

Sedan det stod klart att Leksand spelar i SHL nästa säsong har general managern Thomas Johansson stenhårt på dalalagets lagbygge. Sedan tidigare står det klart att Fredrik Forsberg, Daniel Olsson Trkulja, Sebastian Wännström och Mattias Göransson är klara för spel i klubben.

Nu jagar Leksand ett drömnamn. Enligt Hockeypuls är NHL-målvakten Eddie Läck ett av namnen som diskuteras på målvaktspositionen.
– Vi har tittat på det. Han är en jättebra målvakt som vi gärna ser i Leksandströjan. Sedan måste vi titta på hur det går för honom i sin rehabilitering. Vi behöver en målvakt som kan vara med från första början. Det kanske kan bli aktuellt mer i framtiden, säger Thomas Johansson till sajten.

”MAN SKA ALDRIG SÄGA ALDRIG”

Läcks agent Pontus Norén tror dock inte att Leksand är ett rimligt alternativ för målvakten nästa säsong, men stänger samtidigt inga dörrar.
– Det tror jag inte är aktuellt inte dagsläget. Men jag vet inte riktigt, man ska aldrig säga aldrig, säger Norén.

Eddie Läck representerade Leksand mellan 2006 och 2009 innan han lämnade klubben för spel i Brynäs. 2010 tog han steget över till Nordamerika och har sedan dess hunnit med 144 matcher i NHL.

Den här säsongen har spolierats till stora delar av en höftskada.

Den här artikeln handlar om: