180819 Nathalie Ferno under en internmatch i ishockey för Damkronorna den 19 augusti 2018 i Uppsala. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / …
SDHL 1

Landslagsforwarden ställer in säsongen efter hjärnskakning

ANNONS

Idag blev Luleå klara för SM-final. Men den kommer inte lagets forward Nathalie Ferno spela. hon meddelar idag att hon ställer in säsongen efter en hjärnskakning.
— Jag vill inte sluta utan att ge detta ett riktigt försök, berättar hon för hockeysverige.se.

Det var den 14 januari mot Göteborg som Luleås landslagsforward Nathalie Ferno spelade sin senaste match. Hon ådrog sig en hjärnskakning i den matchen och sedan dess har hon stått vid sidan av. Nu har hon tagit beslutet att ställa in säsongen och istället ta sikte på nästa.
— Att jag väljer att avbryta är för att jag ska ha större chans att spela nästa säsong, berättar hon för hockeysverige.se.

Hur ser dina symptom ut?
— Jag har huvudvärk och mycket problem med ögonen. Jag ser suddigt, blir lite yr och har svårt att hänga med när det börjar gå lite snabbt. Det blir för mycket intryck.

FÅTT TA TID ATT SJUNKA IN

Nathalie Ferno, som kontinuerligt har spelat med landslaget de senaste säsongerna, kom till Luleå från Modo inför den förra säsongen. Det är i samråd med klubbens medicinska team som hon kommit fram till att ta sikte på nästa säsong istället.
— Det är väl mer att de har väntat på att det ska sjunka in hos mig. De har varit inne på det ganska länge, men det måste få sjunka in också och nu har det gjort det.

22-åringen berättar att det finns en plan för henne från Luleås medicinska team.
— Jag har lite ledigt nu i två veckor och sen kommer vi börja träna och köra på.

Den här artikeln handlar om: