Nyheter
KARLSSON: Alla nöjda och glada? Jag tror faktiskt det

Toronto har hittat sin back. De får in Jake Muzzin till ett riktigt bra kontrakt och slipper släppa någon av sina största talanger. Carl Grundström, som offrades, lär också tjäna på det här.

När San Jose värvade självaste Erik Karlsson utan att behöva ge upp någon av sina största talanger var det ett riktigt fynd. Det var alla eniga om. När Toronto nu plockar in Jake Muzzin utan att offra något av sina största prospects, eller någon av sina stjärnforwards, måste man berömma även det. Visst, de tappar ett förstarundeval i draften i sommar men det överlever de utan. Toronto har draftat så pass bra de senaste åren att de utan tvekan kan offra förstarundan i sommar. Det skulle dessutom bli ett ganska sent val i rundan.

Toronto värvar alltså Jake Muzzin i utbyte mot ett förstaval, Carl Grundström och doldisen Sean Durzi som spelar i juniorligan OHL. Visst, Muzzin är ingen världsback på något sätt men det finns flera faktorer som talar för att det var en riktigt bra trejd av Torontos GM Kyle Dubas.

KÖPER ETT EXTRA ÅR

De behövde en back och de fick en back. Jake Muzzin är ingen spelare som gör Toronto till Stanley Cup-favoriter. Men eftersom de fick honom utan att offra en enda spelare i deras NHL-trupp är det enkelt att slå fast att Toronto blev ett mycket bättre lag. De kan, om de vill, sprida ut sina vänsterskjutande backar Jake Gardiner, Morgan Rielly och Jake Muzzin på tre backpar och kommer alltså ha någon av dem inne hela matchen. Och vill de inte göra det kommer de nu, garanterat, ha två riktigt bra backpar. Muzzin är dessutom en spelartyp som kommer matchas hårt mot motståndarlagets bästa spelare. Den typen av back har Toronto saknat.

De får honom också till ett bra kontrakt. Muzzin har dessutom ett avtal över kommande säsong, och en lön på fyra miljoner dollar. Visst kommer de hamna i en knepig lönetakssituation eftersom att Auston Matthews och Mitch Marner (och Andreas Johnsson) ska ha nya kontrakt men det hade de fått oavsett. Jake Gardiners kontrakt, värt 4,05 miljoner dollar, går nämligen ut och han lär få en löneförhöjning. Nu kan Toronto tappa honom utan att fallet blir lika stort. De har nämligen redan ersättaren i truppen. Maple Leafs köpte sig ett extra år med en någorlunda bra backsida.

Jake Muzzin har vunnit VM, World Cup och Stanley Cup och växte upp som Torontosupporter. Det är ett par ”abstrakta” argument för att han kommer passa bra in i Toronto men de bör åtminstone nämnas.

HAR RÅD ATT SLÄPPA FÖRSTARUNDAN

Med tanke på hur bra Toronto draftat de senaste åren har de som sagt råd att avvara ett förstarundeval. Historien talar också för att de säkert kommer kunna göra fynd i de senare rundorna, ungefär som de gjort med Andreas Johnsson. Toronto har också varit framgångsrika när det gäller att hämta spelare från Europa. Så de behöver inte vara oroliga. Talang finns så det räcker och blir över.

Men okej, nu låter det ju som att Kyle Dubas totalblåst Rob Blake. Men så är det förstås inte. Även Kings GM kan vara nöjd. Jake Muzzin var en viktig bricka för dem, men låt oss vara ärliga: Det Los Angeles behöver är unga spelare, snabba spelare och forwards. I Carl Grundström får de en ung, snabb, forward. Dessutom får de ett förstarundeval i draften. Ett förstarundeval som betyder otroligt mycket för Los Angeles i den sits de är för närvarande. De har varit dåliga på att drafta spelare de senaste åren, men reder de upp det nu så kan det här faktisk vara starten på en snabb och effektiv re-build.

Och även om Muzzin var viktig för dem är det inte säkert att han hade varit rätt spelare för dem i framtiden. Så frågan är om det ens hade varit rätt för dem att förlänga med honom nästa sommar. Han vill säkert ha ett något dyrare kontrakt än han har nu. Dessutom vill han säkert ha ett långt kontrakt. Och är det något Los Angeles absolut INTE vill ha är det fler långa och dyra kontrakt. De kontrakt de har med Jonathan Quick, Drew Doughty, Dustin Brown, Jeff Carter och Anze Kopitar räcker. Dessutom har de ju Ilja Kovaltjuk sajnad till 2021. De frigör bra utrymme på den här trejden.

NHL-DEBUT INNAN SÄSONGEN ÄR ÖVER

Los Angeles behöver få upp fler unga spelare än Adrian Kempe (som står och trampar lite) och Gabe Vilardi (som är skadad). I Carl Grundström får de knappast en storstjärna, men de får en spelare som garanterat kommer få en fin NHL-karriär. Jag törs säga att han i sämsta fall blir en middle six-spelare (det vill säga en spelare för en andra- tredjekedja). Han har egenskaper som kommer vara perfekta på liten rink och som kommer uppskattas rejält i NHL. Tids nog hade han fått chansen i Toronto med (jag tror Mike Babcock älskar Grundströms spelstil) men i LA är vägen kortare till NHL-spel. Här kommer han dessutom få en plats högt upp i deras prospect-hierarki direkt. Han behövs på ett helt annat sätt i Los Angeles än i Toronto. Och visst, LA är ett bottenlag nu och Toronto är ett topplag, men i Grundströms situation är det bra att komma till Los Angeles.

Jag tror att han kommer göra NHL-debut redan innan säsongen är över. Jag blir inte förvånad om han, vid den här tidpunkten om ett år, är före en sådan som Adrian Kempe. Så pass bra borde Carl Grundström kunna vara. Så pass efterlängtade kommer hans egenskaper vara i Los Angeles.

Carl Grundström blev startskottet för en ny era i Los Angeles. Jake Muzzin kan ha varit den sista pusselbiten för Toronto för att de ska kunna utmana om Stanley Cup på allvar. Alla nöjda och glada? Ja, jag skulle faktiskt tro det.

@manskarlssonyao

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten